20 Ocak 2012 Cuma

Etimek Tatlısı


             Sizden gelen istek üzerine Meral'in tariflerini vermek istedim. Etimek tatlısı çok hafif olmuş bir o kadar da güzel. Normalde ben bir dilim yiyemezdim bu tatlıdan fakat Meral tam tadında yapmış. Size de şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler:  2 paket etimek, 1 su bardağı şeker,3 su bardağı ılık su, 1kg süt, , 2 kaşık nişasta, 2 kaşık un, vanilin.
Üzeri İçin: 1 bardak soğuk süt, 1 paket sade kremşanti, 1 çay bardağı iri kırılmış fındık.

Yapılışı:

  1. Tepsiye etimekleri tek sıra halinde koyuyoruz. 1 bardak şekeri derince bir kaba alıp karamelize ediyoruz. Dikkat edin bu arada fazla yakmayın tadı acılaşır. Sonra üzerine 3 bardak sıcak su koyuyoruz.Biraz kaynatıyoruz. Ilınınca etimeklerin üzerine döküyoruz.
  2. Tencereye sütü koyup şekeri ekliyoruz ve nişasta ve unu bir kaseye alıp biraz sütten alarak karıştırıyoruz.Kasedeki karışımı süte ekleyip muhallebi kıvamında pişiriyoruz. İndirince içine vanilin ekliyoruz. Etimeklerin üzerine döküyoruz.
  3. Kremşantiyi soğuk sütle hazırlayıp soğuyan muhallebinin üzerine düzgünce sürüyoruz. En üstünü fındık kırıklarıyla süsleyip bir gece dolapta dinlendiriyoruz. Afiyet Olsun...