..

11 Ekim 2017 Çarşamba

Gelin Çantası


 Gelin çantası kakaolu pancakenin içine krema yada kremşanti konulmuş şekli oluyor.
Kreplerin tek tarafı pişiyor üstü pişmeden alınıyor ve poşetin içine konuluyor ki kıvrılabilsin.
Ben hem kremalı hem kremşantili yapıyorum. Hazır pudingi koyu kıvamlı hazırlayıp onu da koyabilirsiniz arasına.
Yemesi çok keyifli gerçekten, deneyin efendim.

Malzemeler;

  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 kaşık kakao
  • 1/2 paket kabartma tozu
Arası için;
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1 paket sade kremşanti
  • hindistancevizi
Yapılışı;
  1. Kremşantiyi sütle çırpıp dolaba kaldırın.
  2. Yumurta ve toz şekeri çırpın iyice. Sonra diğer malzemeleri ekleyin iyice karıştırın.
  3. Teflon tavayı iyice kızdırın. Kesinlikle yağlamayın. Bir yemek kaşığı yada küçük bir kepçe ile  kek hamurundan yuvarlak olacak şekilde dökün. Büyüklüğü aslında size kalmış birazda. yani çay tabağı kadar da olabilir daha bir minnak da olabilir fakat daha büyük olmasın. Kalınlığı da ne çok ince olup kırılsın nede çok kalın olsun.
  4. Üstü göz göz olunca tavadan alıp tepsiye koyun. Tepsiyi bir büyükçe poşetin içine geçirirseniz, daha iyi olur. Kekler üst üste gelmesin yoksa yapışır.
  5. Hazırladığınız pancakeler soğuyunca hazırladığınız kremşantiyi arasına koyup ikiye katlayın. Kenarlarını kaşıkla düzleyip hindistancevizine batırın. Üzerini isteğe göre çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var