Mutlu Pazarlar Sevgili Dostlarım...
Bumbada Tatlısı.Bu tatlıyı uzun zamandır yapmayı düşünüyordum. Aslına bakarsanız, bu kadar uzun düşünerek yazık etmişim. Ev halkı tarafından, hatta eve gelen misafirlerimiz tarafından da çok beğenilen bir tatlı oldu. Tarifi ben, Birsence 'den uyarladım. Tam olarak onun ölçüleri olmasada onunkine yakın oldu. Ayrıca ben üzerine çikolata sosa gerek duymadım. Şerbet ve kakao tadı, tatlıyı gereken forma sokmuştu. Misafirlerinize güvenle deneyebileceğiniz, hoş bir ikram olur. Kalın Sağlıcakla...
Bumbada Tatlısı
Malzemeler:
- 1 paket oda sıcaklığında margarin (yada 250 gram tereyağ)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 6 çay bardağı un (altıncısını yoğurduktan sonra gerekirse ekleyin)
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağından iki parmak eksik hindistan cevizi
- 2 yumurta akı
- 2 kaşık süt
- 2 kaşık pudra şekeri
Şerbeti İçin:
- Hamur malzemelerinin hepsini bir derince kaseye alıp, yoğuruyoruz.
- İç harcı için gerekli malzemeleri bir kaseye alıp hafifçe yoğuruyoruz.
- Şerbetini ocağa alıp, kaynamaya bırakıyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içli köfte yapar gibi şekil veriyoruz.
- İçine hazırladığımız iç harcından, bir küçük top yapıp koyuyoruz. Ağzını kapatıyoruz. Yuvarlak kurabiye şekli veriyoruz.
- Tepsiye diziyor, önceden ısıtılmış fırında 165 derecede pişiriyoruz.
- Şerbet kıvamına gelince ılımaya alıyoruz. (Şerbet ne çok koyu, ne çok sulu olacak, hafif koyu bir şerbet istiyoruz)
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri başka bir tabağa alıp, sıcakken, şerbet ise ılıkken döküyoruz. (Kurabiyeler sıcak, şerbet oda sıcaklığında ılımış olacak) Afiyet Olsun...
elıne sağlık nefıs duruyor peygamberımızın hayatınını bende okudum gercekten ınsanı cok etkılıyor
YanıtlaSilElinize sağlık bayıldım tam bizim eve göre bir tatlı sevgiler...
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Elifcim değişik bir tatlı olmuş.
YanıtlaSilkeyifli pazarlar şekerimmmm,
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor,canım da çok istedi ama pazar pazar yapılmaz ki,
miskin şeri üşenmekte,
alıp kaçayım senden bir tane:)
öptüm
elinize sağlık ayrıca tarifiniz harika emeğe sayğı duymak lazım bu konuda
YanıtlaSilElifciğim ellerine sağlık . Hakikaten sosa gerek kalmamış. Çok nefis görünüyor. afiyetle.
YanıtlaSilyazım başındaki makale için sonsuz teşekkürler.
Mmm canim elifim Eline saglik çok güzel.
YanıtlaSilDeğişik olmuş canım notumu aldım deneyeçeğim diğer tarifde sos dökülmüş onu kaldırmanız iyi olmuş bende aynen sizin gibi düşündüm hem şerbet hem sos sanırım ağır olur birazda mideleri düşünmek lazım eline sağlık canım
YanıtlaSilhindistan cevizini zaten çok kullanan birisiyim artık bunuda denemem lazım:) ellerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilhımmmm nefis görünüyor canım eline sağlık
YanıtlaSilPeh peh peh peh ! Bu çok güzel olmuş yahu. Bir tabak yenir :)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilBu tatlıyı ilk defa duydum nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgilerimle,
cok lezzetlı gozukuyor elınıze saglık
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor sımdı denıcem :)
YanıtlaSilbende arkadaşda yedim tarifi vermedi biliyonuz mu allah razı olsun
YanıtlaSilguzel gorunuyor
YanıtlaSil