..

9 Aralık 2011 Cuma

Kilis Tava (Tepsi Kebabı)



                          Hayat Cafe Tarifleri bloğunda gördüğümden beri denemek istiyordum.Meliha'nın tarifinin hemen hemen aynısını yaptım. Yapımı kolay geldi bana.Lezzetinin de öyle olduğunu düşündüm. Yani Antep yöresinde misafirliğe gittiniz mi mutlaka yapılan bir yemekse ...Ah ne güzel yemekleri var. Kebapları var. Keşke Antepli bir komşum falan olsaydı.
                            Yalnız abartmıyorum gerçekten çok enfes bir lezzet. Daha önce yaptığım kebaplara benzemiyor.Misafirleriniz geldiğinde, bir akşam yemeğinde çok iyi gidecektir. Hem yapımı zahmetsiz hem lezzeti garanti.
                         

Malzemeler: 1kg orta yağlı kıyma,2 kırmızı biber,3 tane yeşil biber, 1 orta boy soğan, 1/2 kaşık domates salçası,1/2 kaşık biber salçası, 1/2 demet maydanoz,1 tane domates,1/2 çay kaşığı karabiber,1/2 çay kaşığı pul biber,1/2 çay kaşığı kimyon,1/2 çay kaşığı kişniş.

Yapılışı:

  1. Soğanı, 1 adet yeşil biberi, 2 adet kırmızı biberi,soğanı robota atıp ince kıydım.Suyunu süzdüm, bir bardağa aldım.
  2. İki kere çekilmiş orta yağlı kıymaya robotta çekdiğim sebzeleri karıştırdım.Tuzunu, baharatlarını ekleyip başladım yoğurmaya.
  3. En son içine ince kıyılmış maydanozları ekledim, biraz daha yoğurup yağlanmış alüminyum tepsiye elimle bastırdım.
  4. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirdim. Ben iki küçük tepsi kullanmıştım bunun için. Siz eğer varsa bir orta boy tepside yaparsanız daha iyi olur.Afiyet Olsun...