10 Mart 2017 Cuma

Leopar Poğaça


  Leopar poğaçayı iki kez yaptım. Birincisinde daha büyük bezeler alıp biraz yassı yapmıştım. Bu resimdeki ise ikinci denemem. Daha küçük bezeler alıp top top oldular. Bana sorarsanız büyük bezeler alıp poğaçayı daha büyük yapmak daha lezzetli oldu. Hem o zaman üzerindeki leopara benzetilen şekiller daha belirgin daha güzel çıkıyor.
  Deneyiniz pişman olmazsınız efendim.



Malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya
  • aldığı kadar un
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı kadar kuru maya
  • bir tutam tuz
  • bir tutam şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı su 
  • aldığı kadar pirinç unu
Yapılışı;
  1. Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın, mayayı ve şekeri katın eritin. Sıvıyağ, tuz ve un ekleyip ne sert ne yumuşak poğaça hamuru yoğurun. Mayası gelinceye kadar üzeri kapalı sıcak bir ortamda bekletin.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın. (ben içsiz seviyorum ama siz isterseniz iç de koyabilirsiniz) Yağlanmış tepsiye üzerini biraz bastırarak dizin. Tepside mayalanması için yarım saat kadar bekletin. (ortam sıcaklığına görea)
  3. Tepside poğaçalar mayalanırken, üzeri için yazdığımız malzemeleri pirinç unu hariç karıştırın. Azar azar pirinç ununu ekleyip sürülebilecek kıvamda oluncaya kadar pirinç unu ilave edin. Videodaki gibi kıvam alınca mayası gelen poğaçaların üzerine sürüp 180 derecede pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var