11 Mart 2017 Cumartesi

Kereviz Salatası



Kereviz salatasını hiç pişererek denediniz mi? Ben daha önceden çiğden yapıyordum. O şekilde de seviyorum bu salatayı, fakat bazıları kerevizin kokusunu sevmiyor. Bu şekilde pişirince sevemeyen birine göre tamamen kokusu gidiyor diyemem tabi ama büyük oranda gidiyor. Hatta arkadaşım kerevizi yemediğini söyledi o bile yedi bu salatadan.
Malzemeler;

  • 3 adet büyükçe kereviz
  • 2 adet elma (ekşi olabilir)
  • 2 diş sarımsak
  • 7 kaşık sulu yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • tuz
Yapılışı;
  1. Kerevizlerin kabuklarını soyup limonlu suya atın ki kararmasın.
  2. Elmaları da soyun onu da bu suya atabilirsiniz.
  3. Kerevizleri rendeleyin, biraz sıvıyağ koyduğunuz tencerede kavurun. 
  4. Sonra elmaları rendeleyip onu da ekleyin birlikte kavurun biraz tuz ekleyip soğumaya bırakın.
  5. Sarımsağı ezip yoğurt ve mayonez ekleyip karıştırın. (dikkat edin çok da sulu olmasın salatanız için bu hiç iyi olmaz)
  6. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı kerevizlere ilave edin karıştırın. 
  7. Servis etmek için portakalları enine yuvarlak dilimleyin. Bu dilimlediğiniz portakalın üzerine hazırladığınız kereviz salatasından 2-3 kaşık kadar koyun. Üzerini dereotu ceviz gibi şeylerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var