9 Mart 2017 Perşembe

Petek Kurabiye


 Bu kurabiyeleri yapmak çok kolay. Mutfağı seven hanımlar yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Buldukları her şeyden kalıp çıkarabiliyorlar. Mesela tarak kullanarak şerbetli tatlı, kesme aparatı kullanarak kurabiye, sarımsak ezici kullanarak kuşyuvası kurabiye yapabiliyorlar. Ben burada ne mi kullandım, kaydırmaz.
 Kaydırmaz, hani halılarımızın altına serdiğimiz kare kare delikli silikona benzer örtü var ya onu.
Şimdi böyle yazdım diye burun kıvararak bakmayın bu dediklerime, sonuçları muhteşem oluyor bence. Pek çok insan da benimle aynı şeyi düşünüyor olmalı ki bu dediğim tarifleri yapanlar ve beğenenler oldukça fazla.
 Tabi bunlarda kullanacağımız her türlü malzemenin sıfır olacağını söylememe gerek yoktur değil mi hanımlar.
Şimdi gelelim tarifimize.
Malzemeler;

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı kadar un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1vanilin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı;
  1. Malzemeleri karıştır, yoğur. Kulak memesi kıvamında kurabiye hamuru olsun.(Un miktarı her zamanki gibi kontrollü olsun, sonuncu bardağı azar azar ilave edin, gerekire herpisini katmayın)
  2. Hamuru strecin yada buzdolabı poşetini yırtarak onun arasına koyun biraz açın. Sonra poşetin üst kısmını açın kaydırmazı koyun, merdane ile üzerinden şekli çıkıncaya kadar geçin. Her zamanki kurabiye kalınlığında olsun 1/2 cm kadar.
  3. İstediğiniz şekillerde kesin tepsiye dizin. 150 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var