1 Aralık 2016 Perşembe

Hindistancevizli Kurabiye



  Bu kurabiyeler bugün akşam, Bengi'nin kurabiye istemesiyle yapıldı. Herhangi bir yerden almadım tarifi, öylece yapıldı, denendi beğenildi. Hatta tarifi istenince bu akşam ilk önce bu kurabiyenin tarifini vermeyi uygun gördüm.
  Bana yerken şekeri bir iki kaşık daha olabilirmiş gibi geldi, kızım ise tadının yerinde olduğunu söyledi, şekerli seviyorsanız bir kaşık daha pudra şekeri ilavesi yapabilirsiniz.
 Hatta hindistancevizi yerine fındık kırığı da yapabilirsiniz. Ben şahsen yerken hanımeller kurabiyelerine benzettiğim için üzerini fındıklı yapabilirmişim dedim.
  Deneyip pişman olmayacağınız güzel bir tarifti. Afiyet olsun...

Malzemeler;

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 yumurta (beyazı üzerine ayrılacak)
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ (türk kahve fincanı)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (şekerli seviyorsanız artırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 2 su bardağı un (gerekirse ekleyiniz)
Üzeri için;
  • hindistancevizi
Yapılışı;
  1. Tereyağ ve sıvıyağı küçük bir tavada eritin. Yağ oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutun.
  2. Yağları bir kaba alıp, üzerine yumurta sarısı ve pudra şekeri koyup çırpın.
  3. Nişasta, tarçın, vanilin ekleyin. Kabartma tozunu bir bardak una katıp birlikte eleyin. Yoğurmaya başlayın. Bir bardak kadar daha un eklemeniz gerekecek. Her zamanki gibi unu dikkatli kullanıyoruz. Bir taraftan yoğurup, bir taraftan un ilavesi yapıyoruz. Hamur ele yapışmaz bir kıvam alıncaya kadar devam ediyoruz.
  4. Hamuru, yağlı kağıdın arasına koyup merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıyoruz. Küçük çay bardağı ile yuvarlaklar kesip bu kestiğimiz kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra hindistancevizine batırıp tepsiye alıyoruz.
  5. Önceden ısıtmadan fırını 150 dereceye ayarlayıp kurabiyelerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var