19 Aralık 2016 Pazartesi

Kıymalı Patates Dolması


 Hayat ne kadar zor olsa da şu günlerde, devam etmeli, tarif eklemeli, birşeyler üretmeli, boş durmamalı...
 Patates dolmasını istediğiniz kadar patates ekleyerek çoğaltabilirsiniz. Ben bir yiyimlik olsun istedim. Patatesleri soyunca, tencereye oturtacağınız kısmını keserek düzleştirirseniz dolmalarınız dik durur. Bu da minik bir püf noktası olsun. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler;

  • 6 adet orta boy patates
  • 400-500 gram kadar kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 kaşık domates salçası
  • karabiber
Yapılışı; 
  1. Patateslerin kabuklarını soyup, ortasını kaşık yada başka bir delici yarmıyla oyuyoruz.
  2. Patatesleri biraz tuzlayıp, yağda kızartıyoruz.
  3. Soğanı incecik doğrayıp, biraz sıvıyağda kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz, incecik doğranmış yeşil biberi de ekleyip tuzunu ekliyoruz, birlikte kavurup ocaktan indirmeden en son karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Patatesin içini kıymalı harçla doldurup tencereye alıyoruz.
  5. İki kaşık salçayı, biraz tuz eklediğimiz  suda eritip patateslerin üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip tencereye ilave ediyoruz. (Arada pişip pişmediğine bakıyoruz, gerekirse su ilave edebilirsiniz)
  6. Patatesler pişince yemeye hazırdır. Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var