Annemin getirdikleri, köyden getirdiklerimiz derken, bende nevaleler bitmiyor. Annemlerin yetiştirdiği bu kavunlar dışı sarı renkte ve uzun süre dayanabilenlerden değil. Ayrıca susuz yetişiyor. Yani sulama yapılmadan, yağmur suyu ve toprağın nemiyle. Durum böyle olunca, kavunların aroması bol ve rengi ve tadı muhteşem oluyor. Kavunlar o kadar tatlı ve rengi o kadar turuncuydu ki, "_Mutlaka bunu değerlendirmeliyim." dedim ve işte ortaya çıkan kuplar: Muhteşem Kavunlu Kup...
İçine daha önceden fazlasını buzluğa kaldırdığım haşhaşlı muffinleri de küp küp doğrayıp ekledim. Evin ahalisinin bazısı buna evet onayı verse de bazısı çekimser davrandı. Dolayısıyla kek eklemek tamamen size kalmış. Ama kavun aromalı pudingi kimse " Olmamış" demedi, diyemedi. Hazır kavun mevsimiyken siz de deneyin derim.
Kavunlu Kup İçin Malzemeler:
Sütlü Kısmı İçin:
- 3 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı şeker (kavunun tatlılık oranına göre)
- 1,5 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 kaşık tereyağ (silme)
- 1 paket şekerli vanilin
- 2,5 su bardağı robatta çekilmiş kavun (sert ve turuncu olsun)
- 2 yemek kaşığı toz şeker (oranı yine size kalmış)
- 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
- Öncelikle kavunlu kısmını hazırlamakla başlıyoruz. Bir küçük tencereye aldığımız kavun püresine, şeker ve nişasta ekleyip, ocakta biraz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Göz göz olup biraz fokurdaması gerekiyor, fakat dikkat edin dibine tutmasın, sürekli karıştırmakta yarar var. Bırakın biraz koyulaşsın, yoksa pudingimizi fazla sulandırabilir.
- Muhallebisini hazırlıyoruz. Yine bir tencereye, süt, şeker, nişasta katıp ocakta pişirmeye başlıyoruz. Sürekli başında karıştırıyoruz. Göz göz olup koyulaşınca, altını kısıp, biraz daha pişiriyoruz. İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alıp içine vanilin ve tereyağ katıp iyice karıştırıyoruz.
- Muhallebi sıcakken kavunlu hazırladığımız kısmı da ekleyip ikisini aynı tencerede iyice karıştırıyoruz.
- İsteğe göre dibine küp küp doğranmış keklerden oluşan kupların üzerine isteğe göre sadece puding kasesine alıp, soğumasını bekliyoruz. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp, 3-4 saat bekletiyoruz. Üzerini istediğiniz şeyle süsleyebilirsiniz yada sade tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...
tadı sanki damağıma geldi elifciğim :) mis gibi kavun kokusuyla, ellerine emeklerine sağlık.
YanıtlaSilöpüyorum...
teşekkürler şehrinazım beğendine sevindim canım
SilCanım eşim kavunu çok sever ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilkavunu biz de çok seviyoruz ama tatlı olanları tabi sana da sevgiler deryacığım
Silkavuna bayılırım, eminim ki bunu da seveceğim :)
YanıtlaSiltarif için teşekkürler.
sevgilerle...
http://kontesce.blogspot.com/
beğendine sevindim kontes ben de ziyaretine gelirim en kısa zamanda sevgiler
Silrengine bayıldım.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilben de sevdim bu rengi :) beğendine sevindim fundacığım sevgiler
Siltam da mevsimi, tarif için teşekkürler, ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgili noblesse herşeyi mevsiminde tüketmek gerek bence de hazır kavun varken değerlendireyim dedim teşekkür ederim
Silamanın bu ne güzel birşey böyle...
YanıtlaSilkavun en sevdiğim meyvedir...
harika harika harikaaaaaaaaaaaaaaaa...
ellerine sağlık canım...
şirineciğim benim ufak kız gibisin o zaman sende o da kavuncudur. daha mevsimi gelir gelmez anne kabak al diye tutturur. beğendine sevindim canım
SilNasıl bir rengi var kavunun öyle şimdi bizim yediklerimizin sahte olduğunu düşünmeye başladım:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık afiyet olsun..
zeynepciğim rengi gerçekten böyle turuncu hatta dahası var, hem sert hem de şeker gibi tatlı. zaten bu yüzden tercih ettim ama aroması olan kavunlar yeterli gelecektir renginin daha açık olması çok da önemli olmayacaktır kanımca yine beklerim
YanıtlaSilBu kavunlarda pek bir güzelmiş. N ekadar şanslısınız. Kızlar yemek seçmiyor sanırım. Maşallah . subpanALLAH. BEN DE ÇOK İSTERİM YAPMAYI. YİYEN OLSA:( Ellerinize sağlık. çok güzel ve lezzetli görünüyorlar.
YanıtlaSilbenim kızların hatta eşimin yemek seçmesi çoktur nursevin hanımcığım. konu sütlü tatlı olunca buna karşı çıkmıyorlar aksine severek yiyorlar. zaten kavun da bizim evde sevilen bir yiyecektir. sevgiler
SilBu nasıl bir renktir böyle. Kimbilir tadı nasıldır. Yetiştirenin de değerlendireninde elleri dert görmesin
YanıtlaSilteşekkürler gülsüm hanımcığım. Beğendinize sevindim yine beklerim
SilÇok güzel olmuş ellerine sağlık tadıda güzeldir blogun isminin hakkını veriyorsun "tombul tarifler" Kavunların görüntüsü çok güzel çiğ olarak yemek istiyor insan..
YanıtlaSiltabii ki bunu sadece kesip yemek en güzeli aslında. ben bir de kavunlu tarifim olsun istedim o yüzden bunu denedim. Bir kavun düşün ablacığım hem sert hem şeker gibi. bırak rengi falan tadı yetiyor. sevgiler
SilCanım maşallah çok şanslısın Allah bereketini artırsın. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler elifciğim hayırlı günler dilerim
SilBen bu yaşıma kadar böyle bir kavun görmedim. Kavun rengini tam anlamıyla göstermiş. Belki bir gün yemek kısmet olur.Kavun güzel senin kupun daha da güzel olmuş. Çok yaratıcı tariflerin var. Tebrik ediyorum seni. Güzelliklere güzellik katıyorsun.Sevgiler.
YanıtlaSilinşallah bir gün yemek kısmet olur çünkü buna değiyor. Bizim yerli kavunlarımız bunlar. Şimdilerle hazır çimini alsalar da bu şekilde kendi tohumlarıyla yetiştirdiği tarlaları da var annemlerin. güzel yorumların için de tekrar teşekkür ediyorum
YanıtlaSil