16 Aralık 2015 Çarşamba

Patatesli Tuzlu Kek


Patatesli kek, arada bir yaptığım tuzlu keklerden. Bu tür tuzlu kekleri yaparken, krema yerine tabii ki de süt kullanabilirsiniz. Ben evde kalan kremayı değerlendirmek için bu kez krema ile yaptım. Kremalı kek süt ile yapılandan daha ıslak oluyor. Siz süt ile yapacaksanız öyle de çok güzel olur. Yeşillikler yerine kuru nane yada kekik gibi baharatlar da kullanabilirsiniz. Tamamen sizin damak tadınıza kalmış.
 Ben küçük boy dikdörtgen silikon kalıp kullandım bu keki yapmak için. Siz daha büyük kalıpta pişirecekseniz, miktarları fazlalaştırmakta fayda var. Kalın Sağlıcakla...

Malzemeler;

  • 1 çay bardağı krema
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 orta boy patates
  • bir tutam dereotu ve maydano
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • üzeri için susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Yapılışı;
  1. Yumurtayı çırpıyoruz. İçine krema, sıvıyağ, tuz ekleyip, karıştırıyoruz.
  2. Un ekleyip, kabartma tozu ilave ediyoruz.
  3. Patatesleri soyup minik minik küp şeklinde doğruyoruz. Dereotu ve maydonozu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yağladığımız kek kalıbına hazırladığımız harcın yarısını döküyoruz. Diğer yarısına patatesleri ekleyip, kalıbın üzerine tekrar ilave ediyoruz. En üstüne susam serpip 170derecede turbo ayarında pişiriyoruz. Kürdan testi ile bakıp soğumaya alıyoruz. Afiyet olsun.

1 yorum:

yorum var