16 Aralık 2015 Çarşamba

Cevizli Tarçınlı Minik Kurabiye (Fındık Kurabiye)


Merhabalar Sevgili Dostlar,
Bugün size nefis mi nefis, minik mi minik bir kurabiye tarifi vereceğim. Kurabiyeler, ağızda dağılıveren cinsten ve kahvenizin en iyi eşlikçisi olmaya da aday ayrıca.
Tarçın ve ceviz ikilisi bu kurabiyeye muhteşem bir uyum katsa da, asıl minnak şekli esası oluşturuyor kanımca. Deneyiniz efendim, pişman olmazsınız...
Malzemeler;
Çay bardağı büyük çay bardaklarındandır.(lav olandan)

  • 50 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı ceviz (irice çekilmiş)
  • aldığı kadar un
  • üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı;
  1. Yumurta ve pudra şekerini çırpalım, içine tereyağı ekleyip çırpalım. 
  2. Sıvıyağ, tarçın, ceviz, kabartma tozu, vanilin ekleyelim ve un eklemeye başlayalım, azar azar un ekleyerek bir taraftan yoğuralım. Ele yapışmayan ve kolayca yuvarlanan hale gelince un eklemeyi bırakalım.
  3. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizip, 170 derecede altları hafif kızarıncaya kadar pişirelim. 
  4. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine sıcakken, pudra şekeri eleyelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var