2 Eylül 2015 Çarşamba

Şeftalili Halley Pasta


  Aylardan eylül, sonbaharın gelmeye niyetlendiği, yazın ise ufaktan gitmeye niyetlendiği o güzel ay. 
Eylül ayı benim büyük kızımın dünyaya geldiği ay. Bana anneliği tattıran, evladın sorumluluğunu yükleyen ve bütün acıların küçücük bir canla son bulduğu güzel ay.
  Bu pasta hem yazın bitmesine hem de yaklaşan kızımın doğum günü için bir jest olsun. İyiki doğdun kızım.
Malzemeler;
  • 1 paket halley
  • 2 paket sade kremşanti
  • 2 subardağı süt
  • 3-4 adet şeftali (büyüklüğüne göre)
  • üzeri için hazır çikolata sosu
Yapılışı;
  1. Şeftalilerin ikisinin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz.
  2. Soğuk sütle kremşantiyi köpürene kadar çırpıyoruz.  Buzdolabında hazırladığımız kremşantiyi 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  3. Halleyleri minik minik parçalıyoruz.
  4. Kremşantiye ekleyip, içine doğradığımız şeftalileri ekliyoruz. 
  5. Kalıbın içini streçleyip, üzerine halleyli karışımı döküyoruz. Buzlukta 2 saat tutuyoruz.
  6. Kalıbı birkaç dakika dışarda bekletip, servis tabağına alıyoruz. Üzerine dilimlediğimiz bir şeftaliyi sıralayıp, şeftalilerin de üzerine hazır çikolatalı sos döküp servis yapıyoruz. Afiyet OLSUN.

1 yorum:

yorum var