5 Mart 2015 Perşembe

Sosisli Lahana Kavurması



  .Hayırlı Cumalar Sevgili Dostlar...
  Lahana kavurması diyorum fakat içinde havuç var patates var... Gerçekten çok lezzetli bir yemek bu. Hatta kahvaltı sofralarınızda da rahatlıkla da kullanabilirsiniz. En önemli nokta kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirmek bütün sebzeleri. Böylece çiğ kalmadığı gibi kendi sebze sularıyla daha yumuşak ve lezzetli oluyorlar.

  Sosisi siz isterseniz eklemeyebilirsiniz. Tamam kabul eklenince daha da güzelleşiyor. Bir önerim ise tavuk yada hindi sosis yerine kesinlikle et sosis kullanmanız olacaktır, bu şekilde gerçek tadını yakalayabilirsiniz

Malzemeler:
  •  1 büyükçe kase doğranmış beyaz lahana
  •  1 havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet uzun et sosis
  • tuz, karabiber

Yapılışı:
  1. Öncelikle soğanları küp küp doğruyoruz, teflon yada döküm tencereye biraz sıvıyağ katıp kavurmaya başlıyoruz.
  2. Soğanlar kavrulurken sarımsakları ve hemen birlikte ince ince doğradığımız havuçları ekliyoruz.
  3. Patates ve sosisleri de ekledikten sonra en son lahanaları ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip, yine kısık ateşte ağzı kapalı olarak kavuruyoruz. Afiyet Olsun...

1 yorum:

  1. Ben sadesini yapıyorum çok leziz oluyor. Havuç patates ve sosis lezzetine lezzet katmıştır. Enfes görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorum var