9 Mart 2015 Pazartesi

ORMANCI POĞAÇASI

 
 
 
 

 
 
 Ormancı poğaçası, yıllardır yaptığımız poğaçalardandır. Ben tarifini  görümcemden almıştım.
 Pratikliği ve içinde bulundurduğu çeşniler sayesinde kendine özgü bir tadı oluyor.
 Özellikle fırından yeni çıkınca yemesi çok güzel oluyor. Size de ılık ılık yemenizi tavsiye ederim.
 Kalın Sağlıcakla...
 
Malzemeler:
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağından biraz daha az sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yeşil soğanın yeşil yaprakları
  • 8-10 tane siyah zeytin
  • bir tutam dereotu
  • bir kibrit kutusu kadar beyaz peynir (ben ekledim)
  •  1 su bardağı tam buğday unu (ben ekledim )
  • aldığı kadar normal un (isterseniz hepsini normal unla yapabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
  1. Zeytinin çekirdeklerini ayırıp küçük küçük doğrayın. Yeşillikleri de minik minik doğrayın.
  2. Tereyağ, yumurtalar (birinin sarısı hariç), sıvıyağ, yoğurt, sirke, beyaz peynir, zeytin, yeşillikleri bir kaba alın.
  3.  Tam buğday ununun içine kabartma tozunu ekleyin, karışıma ilave edin. Daha un alacaktır bunun için azar azar un ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam alması gerekiyor.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp, 160 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Ahhh! Tam kahvaltılık. Bayıldım. Hele yeşil soğan fikri çok hoşuma gitti.
    Genelde kabartma tozlu poğaça pek yapmam ama bunun içi çok güzel görünüyor.
    Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel bir tarif:))

    YanıtlaSil
  3. Görünümü lezzetini belli ediyor.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Vav nefis görünüyor..Ne güzel yarım olanın görüntüsü öyle...Ben minicik sucuk parçalarıda koyuyordum böyle yapınca...Adıda ilginç geldi öğrenmişde oldum..

    YanıtlaSil

yorum var