3 Kasım 2013 Pazar

Pırasalı-Ciğerli Börek


            Hamilelik döneminde mutlaka yediğim sakatatlardandır ciğer. Hele de kansızlığımın başgösterdiği şu sıralar. Ciğeri, börek halinde yemek lezzetli oluyor bence. Havuç ve pırasa da ayrıca yakışıyor. Denemeniz dileğiyle...
                     Malzemeler:

  • 3 adet el açması yufka
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 küçük havuç
  • 2 pırasanın beyaz kısmı
  • 150 gram ciğer
  • karabiber, tuz
  • üzeri için, yumurta sarısı ve haşhaş 

Yapılışı:
  1. Ciğerler tavaya alınıp, az yağda kavrulur.Pırasalar ince ince doğranır ve rendelenmiş havuç eklenir,  ikisi birlikte yeniden kavrulup, tuz ve baharat ilave edilir ciğerlere eklenir. Soğumaya bırakılır.
  2. Yufkalar 4'e bölünür. Sıvıyağ ve su bir kapta karıştırılır.
  3. Her bir yufka parçasının içine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürülür. Yufkanın geniş kısmına, hazırladığımız ciğerli haçtan koyarız.
  4. Kenarlarını içe katlayarak rulo halinde sararız.(Fazla ince olmayacak)
  5. Üzerlerine yumurta sarısı ve haşhaş dökülerek 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun...





6 yorum:

  1. hıc dnememıstım denemek lazım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. ciğer yemiyorum ama sunum güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhaba canım nasılsın.. çok iyi fikir ciğeri börek olarak yemek benim çocuklarımın hiç biri yemiyor bense çok severim.. Ellerine sağlık çok nefis görünüyor..:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım..
    değişik içerikli bir börek tam eşime göre :)
    sevgiler..
    mutlu günler..

    YanıtlaSil
  5. Pırasa ile ciğer enteresan bir birleşim olmuş.. Denemek lazım. Ellerine sağlık Sevgili Elif..

    YanıtlaSil
  6. güzel ve değişik bir tarif oluş canım eline sağlık

    YanıtlaSil

yorum var