4 Kasım 2013 Pazartesi

Midye Poğaça


             Öğrencisi olan evlerde, hepsinde olmasa da çoğunda, pazartesileri hamurişi günü olduğundan, poğaçalar pek revaş görüyor.
              Midye poğaça da onlardan biri. Diğer yağlanan çörekler gibi, puf puf olmayabiliyor. Fakat mikrodalgalar da bu sorunu çözüyor.
              Şekil itibariyle denemeye değer bulduğum bu poğaça çeşidi belki size de fikir verebilir.
              Mutlu haftalar...
(Ben poğaça miktarını fazlaca tuttum. Sizler yarı ölçü kullanabilirsiniz. )

Malzemeler:

  • 8 su bardağı un
  • 1 paket yaşmaya
  • 125 gram margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin: Beyaz peynir
Üzeri için:      Yumurta sarısı ve çörekotu


Yapılışı:
  1. Margarini erit. Mayayı sütle ez. Margarin ve sıcak suyu karıştır, süte ekle. Şeker kat. Azar azar un ilavesi yaparak, tuz da ekle ve hamur yoğur.
  2. Hamuru 30 dakika mayalandır.
  3. Hamuru 8 bezeye ayır. Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açıp, içine oda sıcaklığında erimiş margarin sür ve 3 tanesini üst üste koy birlikte aç.
  4. Açtığın bu yağlı hamuru, rulo şeklinde sar ve 2'şer santim kes. Elinde bastır ve ortasına peynir koy. Midye şekli ver. Yağlanmış fırın tepsisine al. Üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpip, 190 derecede pişir. Afiyet Olsun...      

         

10 yorum:

  1. Canım,
    ellerine sağlık. Şekli çok güzel olmuş. Kızlarımın ve yeğenlerimin okul zamanları aklıma geldi, nasıl da pazar günü koşuştururdum .
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Adaşcım ellerine sağlık, afiyetler olsun:)

    YanıtlaSil
  3. evet bu hafta yapacağım poğaça belli oldu, dediğin gibi her pazar bir pasta faaliyetinde anneler

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Güzel arkadaşım muhteşem olmuş bunlar şekilleri gerçektende tam midye görünümünde.. böreğini biliyorumda bunu hiç denemedim en kısa zamanda deneyeceğim. eline sağlık.. kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Elifciğim ellerine sağlık.. poğaçaların çok güzel görünüyorlar.. ne güzel de kabarmışlar :)
    afiyet olsun..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. merhaba
    böreğini tatlısını biliyorum ama poğaçasını ilk kez gördüm
    elinize sağlıkk çokk güzel görünüyor

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık arkadaşım. Ben de tatlısını biliyordum ama poğaçası nasıl oluyor onu merak ettim şimdi. Denemek lazım...:))
    Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktım....:))

    YanıtlaSil

yorum var