10 Şubat 2012 Cuma

Pastane Kurabiyesi Tadında Fındık Ezmeli Tırtıl Kurabiyeler

TARİF NO:40
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Notları'nı tıklayabilirsiniz.


yine yeni tarif yine kurabiye
vazgeçemediğim lezzetlerden dir kurabiyeler
kahvaltı sofrasında şık görünümlü kurabiye tabaklarını çok seviyorum
kahvelerin yanında şöyle tadımlık,beş çayına akşam eşimle çay veya kahvenin yanına ....
bu liste uzayıp gidecek velhasıl biz çok seviyoruz
bu kurabiyemide çok beğendiler saolsunlar
özellikle yengem çok güzel hazırmı pastanadenmi diyince benmi dedim :)
para vermem zira pastanelere veya hazır kurabiyelere
şükürler olsun Rabbime verdiği yetenek ve yapabilme gücü için
geçelim tarifime
MALZEMELER:
150 gr tereyağı
1yumurta
1kahve fincanı sıvı yağ
1su bardağı pudra şekeri
1-2damla vanilya ekstresi veya1paket vanilya
1çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
ara katına fındık ezmesi

hamuru yoğurup tırtıl kalıpla çiçek şekilleri yapıyoruz
pembe pembe pişirip
pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra aralarına fındık ezmesi sürüp yapıştırıyoruz
sonrası size kalmış afiyetle tüketin
sağlıcakla kalın
tarifimi http://tombultarifler.blogspot.com/ ye gönderiyorum

Mısır Unlu Ekmek

TARİF NO:39
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Elif'in Terazisi'ni tıklayabilirsiniz.

Mısır unu ekmeğini sadece mısır unuyla yaptığımda boğazımı dalıyor yutmakta güçlük çekiyorum. Bu tarifte yarı mısır unu, yarı buğday unu kullandım, daha hoşuma gitti. 
Bu tarifimi  " çay kahve bahane etkinliği" ev sahibi sevgili adaşım Tombul Tarifler'e gönderiyorum. 
Malzemeler:
  • Mısır unu
  • Buğday unu
  • 2 tepeleme çay kaşığı  kuru maya
  • 2 büyük çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz 
  • Susam
  • 1 kaşık tereyağı
  • Bazen hamuruna 1 bardak kadar beyaz peynir katıyorum.
Yapılışı:
  • Derin bir kaba 1 bardak mısır unu 1 bardak buğday unu katıp ortasını çukurlaştırıp havuz oluşturdum.
  • 1 çay bardağı ılık süt , şeker va mayayı bu havuzda karıştırıp üzerine un derptim. 
  • 10 kadar sonra bu mayalı karışım köpük köpük kabarmış hale gelliyor. 
  • Kalan sütüü, yağı, yumurtayı, tuzu ekledim.
  • Hamura kontrollü olarak 1 avuç mısır unu , 1 avuç buğday unu katıp ele yapışan cıvıklıkta bir hamur yoğurdum.
  • Ağzını kapatıp 2 katı kabarana değin bekledim.
  • Kabaran hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğim tepsiye boşalttım. 20 dakika daha tepside mayalandırdım.
  • Erittiğim 1 kaşık tereyağını hamurun yüzüne sürüp, susam serptim, 200 derecede alt üst kızarana değin pişirdim.
  • Ilıklaşıp içini çekene kadar bekleyip dilimledim.
Taşsın dökülmesin, ardı kesilmesin:)

Kestaneli Tremisu

TARİF NO: 38
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Aylin'den Denemeler'i tıklayabilirsiniz.

Ne zaman bitecek bu kar?ne zaman hava düzelecekte, ben kuzumu alıp sokağa atacağım kendimi, resmen evde mahsur kaldık sıkıntıdan patlamak üzereyim,bu nedir yahu geldi gitmek bilmiyor kış, tamam kar güzelde istanbulda fazlası çekilmiyor çekilmiyor........ bir an evvel kalksın bahar gelsin!!! ah nankör müyüz ne insanoğlu olarak.......


Bu güzel tiramisum dün akşam askerden dağıtım iznine gelen kuzenim için yapıldı daha önce neden aklıma gelmedi demiştim bir dut masalında görünce.fikir için kendisine teşekkür ederim.


Bu tarifimi çay kahve bahane etkinliğine ev sahipliği yapan tombul tariflere gönderiyorum.


malzemeler

  • 1 adet hazır kakaolu pastaban
  • 100 gr. kestane şekeri (arası için)
  • kakao (üstü için)

kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 1 tüp sıvı vanilya
  • 1 yemak kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri

ıslatmak için
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

yapılışı
  • krema malzemeleri labne peyniri hariç bir tencere içine alınıp muhallebi kıvamı olana dek pişirilir.
  • pişen muhallebinin altı kapatılıp içine labne peyniri eklenip çırpıcı ile bir güzel karıştırılıp ılınması sağlanır.
  • su kahve ve şeker güzelce karıştırılır.
  • servis tabağına kekin ilk katı alınıp kahveli karışımın yarısı ile her tarafı güzelce ıslatılır.
  • ıslanan kek kremanın yarısı ile kaplanır.
  • kestane şekerleri çok küçük olmayacak orta boyda kesilir.
  • kremalı kekin üzerine yayılır.
  • pastabanın ikinci katıda kalan kahveli karışımla ıslatılıp kremanın üzerine kapatılır.
  • kalan krema üzerine dökülüp yayılır kenarları sıvanır.
  • üzerine kakao çay süzgeci ile serpilir.




Mayalı Alman Pastası

TARİF NO: 37
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Müjde'nin Denemeleri tıklayabilirsiniz.

Geçenlerde gelen misafirlerim için denediğim leziz pastacıklar...Tadı çok güzel ama mayalı tariflerde olduğu gibi ilk gün yenmesi tercih sebebi.

Tarifin aslında üzerinde çikolata sosu vardı ama ben orjinal Alman pastası gibi olmasını istediğim için pudra şekeri ile servis yaptım.

Bu tarifi  'Çay,kahve,bahane ' etkinliği için Tombul Tarifler'e gitsin.Kolay gelsin canım.




Hamuru için :


5 su bardağı un


10 gr. kuru maya


2 yumurta


1 tutam tuz


2 yemek kaşığı yoğurt


2 yemek kaşığı tereyağı


1 çay bardağı süt


1 çay bardağı su


1 çay bardağı toz şeker




Kreması için :




3 su bardağı süt


3 yemek kaşığı un


2 yumurtanın sarısı


1 su bardağı toz şeker


1 paket vanilya




Üzeri :


Pudra şekeri




1. Pastanın keki için un,şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanlayıp,ortasını havuz gibi açıyoruz.


2. İçine maya,yumurta,yoğurt,su,süt ve yumuşatılmış tereyağını ilave ediyoruz.


3. Unu,kenarlardan alıp,yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.


4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlayıp,üzerlerine hafif bastırarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.


5. Üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.


6. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.


7. Krema için bütün malzemeyi bir tencereye alıp,karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Soğutuyoruz.


8. Kekleri enlemesine ortadan ikiye kesip,içlerini krema ile dolduruyoruz.Dilerseniz krema sıkma torbası da kullanabilirsiniz.


9. Servis tabağına alıp,pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun.



Ispanaklı Börek

TARİF NO:36
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gelibolu 17/Mideden Kalbe'yi tıklayabilirsiniz.



Dün yaptım bu böreği,pekte lezzetli oldu,ellerime sağlık :)
Böreğimi "çay,kahve bahane" etkinliğimize ev sahibeliği yapan Elif (Tombul tarifler) arkadaşıma gönderiyorum,kendisine kolaylıklar diliyorum,sevgiler....
Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak,ayıklanıp yıkanıp doğranmış,bir orta boy kuru soğan,2 yumurta,2 su bardağı kadar yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,bir kilo yufka...
Yapılşı:
İnce ince doğranmış soğanla ıspanaklarımız biraz tuzla güzelce ovulup çıkan suyu süzülür,bir yumurta kırıp karıştırılır,diğer tarafta yoğurt yumurta ve sıvı yağ karıştırılıp,yağlanmış fırın tepsisine bir yufka yoğurtlu karışım ve ıspanak olmak üzere döşenir....En üstüne kestikten sonra kalan karışım döküp önceden ısıtılımış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir....
Afiyet olsun :)


Kuru Meyveli Portakallı Kek

TARİF NO:35
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Bir Tutam Kekik'i  tıklayabilirsiniz.


 ÖMÜR DEDİĞİN...
Torunu, bembeyaz sakallı, nur yüzlü dedesine merakla sorar: 
"Dedeciğim! Bir insanın ömrü ne kadar olur?" Dede tatlı bir gülücükle,
"Ezanla namaz arası kadar yavrucuğum." deyince torun: "Nasıl yani, ömür bu kadar kısa mı?"
 "Evet yavrum. Ömür, namazsız ezanla, ezansız namaz arası kadardır." diye dede biraz daha açar ilk sözünü. Torun yeniden sorar: "Namazsız ezan ve ezansız namaz" ne demek dedeciğim? 
Dede torununa şefkatle açıklar: "Bak yavrum, geçen hafta komşumuzun çocuğu doğdu. 
O çocugun kulağına ben ezan okudum, hatırladın mı?"
 - Evet, dedeciğim. - İşte o ezanın namazı yoktur, sen de gördün ki namaz kılmadık. 
- Haklısın dedeciğim, şimdi fark ettim. 
- Pekiyi geçen ay dayın vefat ettiğinde onun cenazesini bizim camiye getirdiğimizde sen de vardın. 
Hatırlarsan dayın için cenaze namazı kıldık hep beraber. 
- Evet dedeciğim, yengem cok ağlamıştı.
 - Dikkat ettiysen o namaz için ezan okunmadı, çünkü cenaze namazının ezanı olmaz.
 Aslında cenaze namazının ezanı, merhum dayın doğduktan sonra minik bir bebekken kulağına okunmuştu diye düşünebilirsin. 
İşte yavrum hayatımız bu namazsız ezanla başlar ve bu ezansız namazla sona erer, ama bu sona eriş bir başka baslangıca işaret eder. 
"Hayat, EZANLA NAMAZ ARASI KADAR SÜRER" Sakin sana verilen ömür sermayesini ziyan etme yavrucuğum. Ömrünü hayırlı işlerle dolu dolu geçir, bir nefes bile boşluk bırakmadan hemde...


Minik yavrucağın dediği gibi,ömür bu kadar kısa mı gerçekten...
Yüceler Yücesi,hepimize nakdi ömrümüzü layıkı ile yaşayabilmeyi nasip etsin inşallah...

Bereketli ve hayırlı cumalar...





Pırıl pırıl,bahar tadında bir güne merhaba dedik bu sabah Antalya,da...
Sanki üç gün önce,ortalığı kasıp kavuran fırtına,yağmur,tufan buralarda esip gürlememişcesine...:)


Ne gizemli,ne hoş renklere sahip bir şehirsin sen Antalya...
Her gününde ayrı bir güzellik, her sabahında bir başka sürpriz saklı...


Kuzucuklar bu sabah,büyük bir heyecan ve panik içerisinde gittiler okula...
Heyecanlarına sebep,kızımın aylardır büyük bir azimle topladığı mavi kapaklarını teslim edecek olması...
Sahneye çıkıp,ayın örnek öğrencisi gösterilecek bu davranışı ile:)
Çok heyecanlı idi giderken,bakalım gelince neler anlatacak...
:)




Bugün,yıllardır vazgeçilmezim olan,sevgili ailemin de severek tükettiği,enerji ve vitamin deposu bir kek tarifi ile geldim:)
Kuzucukların beslenmesine,abur cubur koymak yerine,evde yaptığım,sağlıklı ve daha doyurucu yiyecekler koymayı yeğlemişimdir hep.
Bu kekimi de en çok okul dönemlerinde yapıyorum sanırım fazlaca.
İlk piştiği güne nazaran,sonraki günlerde,((ki kalırsa tabi)) lezzeti katlanan bir kek bu..
Yapın ve kek fanusunuza atın,sizde göreceksiniz ne kadar haklı olduğumu:)
Bu tarifim aynı zamanda, Çay Kahve Bahane etkinliği ev sahibesi tombul tarifler arkadaşıma gönderiyorum:)
kolaylıklar seninle olsun canım...
Geçelim mi reçetemize ne dersiniz???
MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • aldığı kadar un(yaklaşık 2-3 su bardağı)
  • arzu ettiğiniz kuru meyveler(kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm ve kuş üzümü kullandım ben)
HAZIRLANIŞI

  1. Öncelikle yumurtalarımızı ve toz şekerimizi,köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. ardından yağını,portakal suyunu,yoğurdunu ve portakal kabuğu rendesini ileve ediyoruz.
  3. hazırladığımız karışıma,kabartma tozu ve ununu eleyerek ilave ediyoruz.
  4. son olarak,minik minik doğradığımız kuru meyveler,çok az un ile harmanlayıp,karıma ilave ediyoruz ve kaşıkla şöyle bir karıştırıyoruz.
  5. yağlayıp unladığımız kalıbımıza döküp,180 derecelik fırında,yarım saat kadar pişiriyoruz.(not:pişme süresi fırına göre değişebilir.)
Hepinize yürekten sevgi ve muhabbetlerimi gönderiyor,mutlu hafta sonları diliyorum...
Sevgi ve sağlıkla kalın...
:)

Tarçınlı Kurabiye

TARİF NO: 34
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Umut Sepeti'ni tıklayabilirsiniz.



urabiyeleri görünce ''Hmm ben bunları daha önce de görmüştüm.'' diye gelebilir aklınıza eğer umutsepeti'nin ilk günlerindeki takipçilerdenseniz.:)
 Zira  henüz çiçeği burnunda bir bloggerken  aklıma düşen kurdelalı kurabiyeleri yapınca  içimde oluşan büyük sevgi seli eşliğinde bir çırpıda paylaşıvermişim sizlerle..
Dün, geçmiş yazılara bakıp kalp kurabiyeleri görüp, yazıyı okuyunca, birden o günler canlandı gözümde..
Hazırladığım tarçınlı kurabiye hamurunun yarısını kurdelalı kalplere çevirip sunmak istedim yine ,yeniden...
Feriha ablamın o gayretlerini bir kez daha anımsayıp koşa koşa gittim ziyaretine,cafe pepelayı ne kadar da çok özlediğimi farkettim..
O günden bugüne uzanan süre içerisinde ne kadar güzel şeyler yaşadığımı..
Ne kadar içten ,samimi insanlar tanıdığımı..
Hala da devam ediyorum üstelik yaşamaya, tanımaya..
Kandil çekilişi vesilesiyle  görüştüğüm Ayşe'yi bana Allah gönderdi gibi bir his oluşuyor aklıma her gelişinde.:) 
 O güzel fotoğraflarına baktıkça belki birgün ondan böylesi güzel fotoğraf çekmenin inceliklerini öğrenebilirim diye çocuksu bir sevince garkoluyorum:)
Herşeyin Rabbimin dilemesiyle olduğunun bilinciyle sonsuz teşekkürler sunuyorum O'na bana bu güzellikleri yaşattığı için..
  Muhterem ablacığımdan bir yorum alıyorum ve yabancı bir sitede kendimi Cafe Fernando ve Soframız gibi şahane sitelerin olduğu 8 Harika Türk Yemek Blogu arasında  görüyorum..
Şaşırıyorum..
Hayret ediyorum..
Gözlerime inanamıyorum..
Ve tahmin edersiniz ki çook mutlu oluyorum..
Her ne kadar kendimi hakikatte o listeye layık bulmasam da, farkedilmek,beğenilmek ve kardeşinin başarısıyla mutlu olan bir güzel yürek tarafından haberdar edilmek ziyadesiyle sevindiriyor beni..
Bunlar  çok güzel şeyler..
Rabbim bu güzelliklerden mahrum bırakmasın bizleri..

 Aslında kurabiyenin görüntüsü tamamen farklıydı ve içerisinde incir vardı.Fakat ben sırf şu kurdelaya sarıp sarmalayabilmek için :) böyle şekil verip incirini es geçtim.
Kurdela bir yere mi kaçıyordu? Hayır.:)
Başka kurabiye tarifi mi yoktu düpedüz ? Elbette vardı.
E peki neydi benim acelem :) İşte onu bilmiyorum.Bildiğim tek şey bu kurabiyeleri dünya tatlısı arkadaşım Fatime'de yedikten sonra, hemen yapıp paylaşmak istediğim..
Şimdi beynime gelen sinyaller diyor ki;

- Sen bu kurabiyelerin birazını incirli,bir kısmını kurdelalı yapsan da  kalanını sarmalasaydın ya kurdelaya...
Ben de diyorum ki: Şimdi mi söylenir bu? :) 
Vallahi tam da şuan düşündüm bunu,ben bunu neden akıl edemedim ki.:) Havalar soğuk malum,aklımda donuyor demek bi yerde.:)
Böyle durumlarda kullanılan en uygun geçiş cümlesi ''Sağlık Olsun.''la konuyu bağlayıp tarifimi 72.Porselen Demlik Çay Keyfi Etkinliği'ne ev sahibeliği yapan Güloanne'me ve Çay Kahve Bahane etkinliğine ev sahibeliği yapan Tombul Tariflerarkadaşıma gönderiyor ve her ikisine de kolaylıklar diliyorum.

TARÇINLI KURABİYE
malzemeler:
  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 şeker kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Hazırlanması:
  1. Yoğruma kabımıza oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağ,sıvıyağ,pudra şekerini koyup azar azar un ekliyoruz.
  2. Tarçın ve kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  4. Eğer dilerseniz,içerisine ceviz veya  incir koyup poğaça şekli vermek suretiyle tarifi zenginleştirebilirsiniz.
Hepimize sağlık,huzur,mutluluk ve güzel şeylerle dolu günler diliyorum..
Sevgiyle kalın,sevgi de sizinle :)