10 Şubat 2012 Cuma

Mayalı Alman Pastası

TARİF NO: 37
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Müjde'nin Denemeleri tıklayabilirsiniz.

Geçenlerde gelen misafirlerim için denediğim leziz pastacıklar...Tadı çok güzel ama mayalı tariflerde olduğu gibi ilk gün yenmesi tercih sebebi.

Tarifin aslında üzerinde çikolata sosu vardı ama ben orjinal Alman pastası gibi olmasını istediğim için pudra şekeri ile servis yaptım.

Bu tarifi  'Çay,kahve,bahane ' etkinliği için Tombul Tarifler'e gitsin.Kolay gelsin canım.




Hamuru için :


5 su bardağı un


10 gr. kuru maya


2 yumurta


1 tutam tuz


2 yemek kaşığı yoğurt


2 yemek kaşığı tereyağı


1 çay bardağı süt


1 çay bardağı su


1 çay bardağı toz şeker




Kreması için :




3 su bardağı süt


3 yemek kaşığı un


2 yumurtanın sarısı


1 su bardağı toz şeker


1 paket vanilya




Üzeri :


Pudra şekeri




1. Pastanın keki için un,şeker ve tuzu geniş bir kapta harmanlayıp,ortasını havuz gibi açıyoruz.


2. İçine maya,yumurta,yoğurt,su,süt ve yumuşatılmış tereyağını ilave ediyoruz.


3. Unu,kenarlardan alıp,yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz.


4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlayıp,üzerlerine hafif bastırarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.


5. Üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.


6. 175 dereceye ayarlanmış fırında pişiriyoruz.


7. Krema için bütün malzemeyi bir tencereye alıp,karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.Soğutuyoruz.


8. Kekleri enlemesine ortadan ikiye kesip,içlerini krema ile dolduruyoruz.Dilerseniz krema sıkma torbası da kullanabilirsiniz.


9. Servis tabağına alıp,pudra şekeri serpiyoruz.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var