Arayı epey açtım, farkındayım. Bu aralar hayatımda olan değişiklikler, şehir dışından misafirlerim, kızların ikisinin de okula giriş ve çıkış saatlerinin farklı olması, kış hazırlıkları ve rahatsızlanmam beni bloğumdan uzak tutmaya yetti. Beni merak eden tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Şükür artık iyiyim. Çok yoğun ve yorucu günler, güzel mutlulukları da beraberinde getirdi. Ev aldık. Henüz yeni evimize geçecek olmasak da oranın da işleri karıştı doğal olarak.
Bugünkü yemeğimize gelince; ekşili, kayınvalidemin bizlere öğle yemeklerinde yaptığı lezzetlerden. Başka yörede yapılıyor mu yada ismi başka şekilde anılıyor mu bilmiyorum. Tek bildiğim benim damak tadıma uyduğu. Hem yöresel olması açısından hem de pratik olması açısından paylaşılmaya değer bulundu. Siz de benim gibi düşünüyorsanız buyurun tarife:
Malzemeler:
- 2 patates
- 2 soğan
- 1 tavuk kalçası (derisi alınmış)
- 5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- üzerine koymak için limon suyu yada üzüm sirkesi
Yapılışı:
- Kalça etlerini küçük küçük doğra. Soğanları irice doğra. Biraz sıvıyağda birklikte kavur.
- Patatesleri ekle. Patatesler de kavrulunca 5 su bardağı su ekle. Su kaynasın (etler ve patates iyice pişsin)
- 1,5 su bardağı unu bir derince kaseye al biraz su ekleyerek özele. Biraz da yemeğin suyundan ekleyip azar azar yemeğe ekle.
- 10 dakika kadar bu şekilde başında karıştırarak pişir. Tabağa alıp üzerine üzüm sirkesi yada limon ile servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...
Değişik bi yemekmis ellerinize sağlık..
YanıtlaSildeğişik bir yemek evet, hem yapılışı hem tadı hem de sirke ile yenilmesi yönünden değişik. Yine beklerim hatice sevgiler
Silyemek de şahane görünüyor ama ben ev için tebrik etmek ve güzel günlerde oturun demek istedim :)))
YanıtlaSilteşekkür ederim canım, Rabbim bütün olmayanlara nasip etsin inşallah.
SilYeni evinizde güle güle oturun inşallah...
YanıtlaSilteşekkür ederim solmaz
SilAllah evinizde sağlıcakla ve iyi günlerde oturmayı nasip etsin. Tarif bana çok değişik geldi. Kayınvalideniz ve siizn elelrinize sağlık.
YanıtlaSilAllah razı olsun. Tarif evet değişik belki herkesin damak tadına uymayabilir fakat yöresel bir yemek bu.
SilEv almana çok sevindim hayırlı olsun darısı benim gibi olmayanların başına..
YanıtlaSilHer zaman ki gibi güzel bir tarif ellerine sağlık.. Seni merak ettiğim epeydir yayın yoktu neyse güzel meşguliyetler bunlar :)
emine ablacığım çok sağol. Rabbim sana da gönlüne göre versin inşallah. Dualarıma seni de katarım bundan böyle. Muhabbetle...
SilYeni evinizde sağlıcakla ağız tadıyla oturmayı nasip etsin Rabbim.Kızlara başarılar dilerim.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiyle
teşekkür ederim mutlu anne güzel dileklerin için. Yine beklerim
Silhoş geldin canım,geçmiş olsun mu diyeyim,nice mutlu yıllar yeni evinizde mi ....çok sevindim,hem işleri yola koymuşsun ,hem yepyeni yuvan olmuş,inşallah içerisini bir pasta ile görüntülersin canım,çok sevindim.
YanıtlaSilunuttum,ellerine sağılık,değişik yemek ,kulağa hoş geliyor,belli ,lezzetli olmuş.
YanıtlaSilsirkeyi tabagin uzerinemi dokuyoruz.ilgincmis gercekten.ellerine saglik.
YanıtlaSilÇankırı çerkeş mi acaba
YanıtlaSilBabamın memleketi idi ama hiç bu tarz bir yemek yemedim
Ellerine sağlık
Evinde sevdiklerinle güzel günlerde oturman dilegimle...