Mutlu haftalar Sevgili Dostlar. Yeni bir haftaya başladık bugün. İnşallah hayırlara vesile olur. Hayatımda güzel yönde yaşadığım değişimler var bu aralar. Kesinleşince paylaşırım sizlerle de. İnşallah böyle heyecanlı, iç kıpırtıları ile dolu bir hafta olur.
Tepsi böreğini köyde, annem yapardı. Köy fırınlarında, ekmek yaptığımız zaman, hamurdan bir parça ayırır, içine evde olan malzemelerden bir harç yapar, tepsiye bastırır, fırına verirdi. Sıcacık çıkan börekler keyifle yenirdi ekmek olana kadar.
Bugüne kadar neden yapmadıysam? Hem yapımı kolay, hem de lezzeti güzel. Denemeniz dileğiyle...
Tepsi böreği için malzemeler:
- 1 paket yaşmaya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 demet bebek ıspanak
- 1 orta boy kuru soğan
- pul biber
- 1 çay bardağı lor peyniri
Yapılışı:
- Öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Süt ve suyu, bir kaba alıp, içine maya ve şekeri katıyoruz ve eritiyoruz.
- Sıvıyağ, yumurta beyazı, tuz ekleyip azar azar da un ilavesi yapıyoruz.
- Hamurumuz kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı.Bu böreğin özelliği hamurun biraz yapışkan olması. Hamurun üzerine nemli bir bezle örtüp, mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlamaya başlıyoruz. Kuru soğanı doğruyoruz, bir tavaya biraz sıvıyağ ekleyerek kavuruyoruz.Üzerine doğradığımız ıspanakları ve biraz tuz ekleyerek, kısık ateşte kavuruyoruz. Baharatını de ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca loru ekliyoruz.
- Hamuru üç parçaya ayırıyoruz. Birini altını katı yağla yağladığımız varsa yuvarlak bir tepsiye alıyoruz. Hamuru tepsinin ortasına koyuyoruz. Elimizi sıvıyağa bulayıp, iki elimizle birlikte hamuru bastırıyoruz. İyice açıyoruz. Ortasına hazırladığımız harçtan koyup, hamurun kenarlarını elimizde toplayarak, üzerini kapatıyoruz. Hamuru bir daha bastırıyoruz, ve bu işlemi diğer tepsiler için de yapıyoruz.
- Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısını ve çörekotu susamla süslüyorozu. 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
Mutlu haftalar canım, merakla bekliyoruz haberlerini, Börek nefis görünüyor, eline sağlık. sevgilerle...
YanıtlaSildurmeciğim inşallah en yakın zamanda paylaşmak nasip olur. Beğendine sevindim canım...
SilDelicious!
YanıtlaSilI just love your blog!
Have a nice day!
Beğendine sevindim nina. sana da mutlu günler...
Silellerine sağlık. ben de çok severim, hafif iç malzemelerini... ıspanak, pırasa...
YanıtlaSilevet böyle hafif oluyor fincan teyzem sevgiler
Silpratik ve güzel bir tarif:))
YanıtlaSilgerçekten çok pratik lazım böyle tarifler :)
Silellerine sağılık'tan başka denecek söz bulamadım,börek kendini konuşturuyor,mutlu haftalar.
YanıtlaSilteşekkür ederim mazesciğim. sana da mutlu haftalar
SilMmm bayıldım. Denemek lazım bu tarifi.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilhoşgeldin tarifküfü. beğendiğine sevindim canım
SilÇok nefis görünüyor.Canım istedi şimdi bu börekten.Her şey gönlünce olsun.Sevgiler:)
YanıtlaSilgel kekiğim yaparım ben sana istediğin börek olsun senin :)
Silellerine sağlık canım.harikaaa görünüyor...öptüm çokkk
YanıtlaSilgece vakti uykumuzu kaçıran şeyler:))
YanıtlaSilfena görünüyor ya:)
hayatınızdaki değişimleri merak ettim en yakın zamanda haberimiz olur inşanlah..
hayırlı geceler .
elinize sağlık...demeye unutmuşum börekleri görünce :))sevgiler canım..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çıtır çıtır olmuş. Yanında ayranla nasıl da güzel olur. Mİss miss.
Sevgiyle kal.
Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Nokul gibiler. Nursevin.
YanıtlaSilBu arada kızınız nasıl oldu:)
Nursevin
Harika bir börek elinize sağlık
YanıtlaSilbu tariften 3 tepsimi çıkıyor
YanıtlaSil