Geçenlerde arkadaşımın günü için, bahçelerine gittik. Orada çoluk çocuk 33 kişi olduk. Arkadaşım,bizleri çok güzel ağırladı. "Çay bahçesi, kendin pişir kendin ye" tarzı bir yer olduğu için, hem çocuklar eğlendiler. Hem de bizler yorulmadan bu kadar kişiyle baş edebildik. O gün için yapmıştım revaniyi. Baktım revani tarifim yok, ekleyeyim dedim. Portakallı olanı çok severim ben. Kaldı mı derseniz, en küçük kırıntısından bile eser yoktu. Denemeniz dileğiyle...
Portakallı Revani için Malzemeler:
Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 portakal suyu
- 4 yumurta
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı irmik
- 2 su bardağından biraz fazla un
- 2 kabartma tozu
- 1 portakalın kabuğu
- 1 şekerli vanilin
- Bütün şerbetli tatlılarda yaptığımız gibi önce şerbeti ocağa koymakla işe başlıyoruz. Su ve şekeri bir tencerede karıştırıp, ocağa alıyoruz. Damla testini yaptıktan sonra ise, portakal suyunu ekleyip 1 -2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Fırını 180 dereceye ayarlalıyoruz.
- Keke gelince, yumurtaları 3 dakika çırpıp, sıvıları ekliyoruz(süt, sıvıyağ) sonra irmiği ve 1 bardak unu ekliyoruz. Karıştırıp, kabartma tozu, vanilin, portakal kabuğu ekleyip unun geri kalanını ekliyoruz. Katı yağla yağlanmış fırın tepsisine her yeri eşit olacak şekilde döküyoruz.
- Kek kürdan testi ile piştiği onaylandıktan sonra, ılıması için fırından çıkartıyoruz. Kek biraz ılınınca, şerbetini azar azar her yerine değecek şekilde döküyoruz. (Hem şerbet, hem de kek ılıkken dökmelisiniz). İsteğe göre üzeri hindistan cevizle süslenebilir. Afiyet Olsun...
çok güzel görünüyor çokkkkkkkkkkkkkkkkkk!ellerine sağlık canım!
YanıtlaSilgörüntü nefis...her zamanki gibi
YanıtlaSilmadem kırıntısı bile kalmamış ben de görüntüyle idare edeyim bari :)
biz kilolarımızdan kurtulmaya çalışırken böyle nefis tarifler karşımıza çıkınca dayanamıyoruz.ellerine sağlık harika...
YanıtlaSilellerine sağlık canım portakal aroması revaniye çok yakışıyor..
YanıtlaSilSelamlar arkadaşım portakallı revani rengi görünümü sunumu çok güzel ellerine saglık
YanıtlaSilELİFİM REVANİYİ SEVMEYEN VARMI.
YanıtlaSilMMMMMMM MİSSSSS CANIM...
Ellerine sağlık.Mis gibi portakalla çok güzel olmuştur.Sevgiler:)
YanıtlaSilÇok ama çok güzel görünüyor ellerine sağlık..Yazın yanındada dondurma ile süper gider valla
YanıtlaSilRevaniye bayılırım,çoktandır yapmıyorum.Portakalın aroması da ne güzel yakışmıştır.Yarın misafirim gelecek yapsam mı acaba?
YanıtlaSilherkes revani yapar ama ama ama tombul tariflerinki bambaşka..
YanıtlaSilaaaa,portakallısı kalır mı hiç,canım çekti,ama 2 hafta sonra büyük kızım geliyor,o çok sever şerbetli tatlıları ,herhalde portakal esansı bulursam onu kullanırım,veya limon nasıl olur.ellerine sağılık,çok iyi fikir .
YanıtlaSilelllerıne sağlık canım portakal aromasıyla daha bır lezzetlenmıstır revanı,sevgıler...
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar arasında sevdiğim bir tattır revani portakal kokusu alır gibiyim ellerine sağlık canım;)
YanıtlaSiloff bayılırım şerbetli tatlılara tam benlik çok severim zaten revaniyi
YanıtlaSil