Merhabalar Sevgili Dostlar, Hayırlı Cumalar. Cumanın bereketi hepimizin üzerine olsun inşallah.
Dün okulumuzun kermesi vardı. Ne kadar yorucu idi anlatamam. Çekilişler falan yapıldı. Hanımlarımız tatlılardan, tuzlulardan, zeytinyağlı sarmalardan, kısır, mercimek köfteleri neler yapmışlar neler... Biz de kendi çapımızda birşeyler yaptık. Onu daha sonra paylaşırım inşallah. Bu arada ben, epeydir bekleyen bir tarife geçeyim ; labneli poğaça.
500 gramlık paketlerde labne almıştım, bir tatlı yapmak için. Daha sonra tatlıyı yaptığımda eklenmesi gereken şeyler olduğu kanaatine vardım ve yayınlamadım. Nitekim yarım paket labne peyniri elimde kalmıştı. Bununla poğaça yaptım ev ahalisine. Kızım zeytinli poğaçaları sevdiği için içine zeytin ekledim bu sefer. Bir de gözüme ilişen tam buğday unu vardı. Hepsi birleşince bu muhteşem poğaçalar çıktı ortaya. Seviyorum böyle doğaçlama ve evdeki malzemelerle yeni şeyler denemeyi. Hiç yağlı değildi, ayrıca bir gevrekti, mayalı hamuru aratmayan bir poğaça oldu bu. Bizim babamız bile beğendi ki (herşeyi beğenmez) sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Denemeniz dileğiyle...
Malzemeler:
- 1 su bardağı dolusu labne peyniri
- 1/2 su bardağını biraz geçmiş erimiş tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı tam buğday unu
- İçi İçin: Çekirdekleri ayıklanmış, doğranmış zeytin
- Üzeri İçin: Çörekotu, susam.
- Sütü derince bir kaseye alıp, içine şeker ve tuzu ekleyip eritiyoruz. Yumurtanın birinin sarısını ayırıyoruz ve un haricindeki diğer bütün malzemeyi ekleyip karıştırıyoruz. Unu her zamanki gibi azar azar ekleyerek yeteri kadar yumuşaklığa erişmesini sağlıyoruz.(Gerekirse biraz daha un eklenebilir)
- Bu hamuru yine zamanım olmadığı için bekletmedim. Ceviz kadar yada cevizden küçük parçalara ayırıp beze yaptım. Yuvaklak şekilde açtım. (Bu esnada birşey hatırlatmalıyım; eğer bezeleri büyük tutarsanız, poğaçalarınızın ağzı açık olacaktır. Ağzı kapalı olsun isterseniz, hamuru çok küçük beze alıp, ince açmalısınız)
- İçine zeytin koyup, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, isteğe göre çörekotu, susam serpilir.
- Tepside 10 dakika bekletip, 220 derecedeki fırına sürdüm. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun...
Şimdi 1 tane olsa ne güzel olurdu çayla. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSilhem poğaça hem diyet.harika canım.olsada yesem dedim şimdi.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık elifim senin elinden yemek harika olur..
YanıtlaSilcanım benim yorulmuş..
gel canım sana sütlü tatlı ikram edeyim yorgunluğun gidiversin.
cuman mübarek olsun
:)
susamlı, çörekotlu nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım beğenilmesi normal :)
YanıtlaSilgörüntü bile müthiş lezzeti düşünemiyorum:)
hayırlı cumalar..
Ben bunun çörekotlarını, susamlarını önce tırtıklayıp sonra yerdim kesin:))
YanıtlaSilÇok güzel olmuş poğaçalar,çayın yanına çok yakışıyor.Ellerine sağlık.Sana da hayırlı cumalar.Mutlu haftasonları,sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.Tam buğday unu bana çok lezzetli geliyor.Sevgiler:)
YanıtlaSilayy fotoğraflar harika lezzetini anlatıyor sanki:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
offf harika harika olmus :-)
YanıtlaSilellerine saglik canim...
oooo labne peyniriyle poğaça acayip güzel olmuştur...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
güzel haftasonları diliyorum...
Bende yaptığım için tadının nefisliğini biliyorum.
YanıtlaSilZaten görüntüler de nefis bir poğaça olduğunu gösteriyor.Ellerine sağlık canım:))
Ayrıca kermes hazırlıklarınızda emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Sevgiler...
Cocuklarim icin benim de sIklIkla yaptigim bir pogaca cesididir,ellerinize saglik.yiyenlere afiyetler olsun.
YanıtlaSilBen de beklerim,güzel günler diliyorum
Bizim oğlanlar bayılacak bu poğaçaya
YanıtlaSilbloğun ayarları ile oynarken bazı şeyler silindi,o meşküliyetle arkadaşlarım ne yaptıklarını kaçırdım,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilEllerine sağlık bayılırım poğaçaya, mutlaka denemeliyim
YanıtlaSillabne girince işin içine tadına doyum olmaz çok severim, eline sağlık nefis görünüyor:)
YanıtlaSiltadını çok merek ettim doğrusu.ellerine sağlık.tam benlik olmuş..
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor canım her gun olsa her gun yerım poğaçaya cesıtlerını de sevıyorum bu nedenle labnelı de nefıs oluyor ellerıne sağlık
YanıtlaSileline sağlık canım nefis gözüküyorlar karnımda nasıl aç aldım bundan bitane....sevgiyle kal...
YanıtlaSil