Günlerden bir gün, Elif'in dolabında üç tane kabak varmış. Bu kabaklar unutulmuş mu desem, özellikle ayrılmış mı desem ne desem bilmem ama "Bugün bunlardan yemek yapmak lazım" demiş Elif.
Acaba bunlarla ne yapabilirim diye düşünürken, "Bu kez farklı birşey olsun." deyip, Sandal Sefası yapmaya karar vermiş. Epeydir düşündüğü bir yemekmiş bu aslında ama yapmak bugüne nasipmiş. Elif her zamanki gibi taze nanenin çekiciliğine kapılıp " Onu da katmazsam olmaz" demiş. Böylece değişik, fresh bir tad çıkmış ortaya.
Gökten üç elma düşmüş biri yiyenlere, biri yapana, biri de bu masalı okuyacaklara...
Malzemeler: 3 kabak, 150 gram kadar kıyma, 1 tane orta boy soğan, 1 tane kabukları soyulmuş domates, 2 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar, 1/4 demet taze nane, üzeri için taze dereotu.
YAPILIŞI:
Kabaklar yıkanır, uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Ortası çıkarılır, kabukları ince ince çizgili tarafıyla soyulur.
Genişçe bir tencereye biraz tuz eklenerek kabaklar hafifçe haşlanır. Bu su dökülmez, sonra kullanılmak üzere kenara alınır.
Soğanlar ince ince doğranır, tavaya biraz sıvıyağ alınır, pembeleşince, üzerine kıymalar ve domates eklenir. Biraz tuz ilavesi ile bir iki kez karıştırıldıktan sonra alınır. Fazla kurumasa iyi olur.
Taze nane ince ince doğranır. Kabaklar bir tepsiye alınır. İçlerine taze nane konulur. Üzerine hazırladığımız kıymalı harç konulur. Tencerede haşladığımız suya biraz salça ilave edilerek tepsiye eklenir.
180 derecedeki fırında yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince çıkarılıp üzerine kaşar eklenir ve tekrar fırının sıcaklığında erimesi sağlanır. Kaşarlar kurumadan çıkartılır. Üzerine dereotu serpilip servis yapılır.
ellerine sağlık çok güzel gözüküyorlar
YanıtlaSilbol dereotluda harika olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilMasal harika olmuş:)) Kabağa bayılırım ellerine sağlık. Fotoğraflarına bayıldım doğrusu. Umarım sen de iyisindir?Keyfini sağlığın yerindedir?Sevgilerle...Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık, enfes görünüyor, ooohhh bol dereotlu ne nefis olmuştur:)))
YanıtlaSilElifcığım,bu gün ne pişirecegım dıye düşünürken senın bu güzel yemeğini gördüm.Canım benım harıka bir görüntü olmuş ellerıne saglık,bende akşama pişireceğim,yanında pirinç pilavı yaparım.sevgıyle kal canım.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım çok nefis görünüyor...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyorlar. Ben bu masalı okuyanlardan olduğuma göre birini alıyorum.
Sevgiyle kal.
Sefan bol olsun Elif'cim.Ellerine emeklerine sağlık.Çok güzel görünüyor:)
YanıtlaSilkabak sayısı az olsada bereketi çookk oluyor:) ellerine sağlık canım Sefa'n bol olsun:)
YanıtlaSilBenim çok sevdiğim yemekler arasındadır. Görüntülerde çok güzel iştah açıcı anlatımında harika ..
YanıtlaSilMasalında çok güzel bence bu kabaklar gökten üç elma düştü derlerya işte öyle :)
ELİNE SAĞLIK CANIM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR SEVGİLER:)
YanıtlaSilelifcigim,sefan olsun,ellerine saglik,harika bir goruntu,sevgilerle.
YanıtlaSilelif hanımcım çok iyi etmiş sandal sefası yapmış çünki resim lezzetinin kanıtı
YanıtlaSilNefis bir yemek olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilgörüntüsü de güzel,tadıda öyledir kesin.eline sağlık.
YanıtlaSilrenk...
YanıtlaSilsunumm...
lezzet...
on numara bir yemek çıkarmışsın ortaya elifimm:)
emeklerine sağlık..
sevgiler canımm.
öpüyorum..
ELİFCİM BEN GELDİM ARKADAŞIM
YanıtlaSilBENİMDE SEVDİPĞİM BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK RESİMLER MUHTEŞEM CANIM
MUHABBETLE KAL
:)))
arkadaşım akşam akşam sandal sefası sürmeye geldim :)) eline sağlık iştahım kabardı ..
YanıtlaSilEllerine sağlık elifçim çok niyetlendiğim hiç yapmadığım bir lezzet ;))Nefis görünüyor sevgilerimle;;)
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilharika görünüyor, değişik bir tarif eline sağlık sunumda çok şık..
YanıtlaSilAdı çok hoş olmuş, ayrıca sağlıklıda.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSil