7 Şubat 2012 Salı

Haşhaş Ezmeli Açma


TARİF NO: 6
Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder, sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Olsa Da Yesek Suzan'ı tıklayabilirsiniz.
MALZEMELER:
  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya ( ınstant)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4-4 buçuk su bardağı un
  • 3-4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 
  •  1 adet yumurta sarısı ( üzerine sürmek için )
YAPILIŞI: 

 1. Geniş bir hamur yoğurma kabının içine ılık sütü dökün ve mayayı da ilave edip elinizle maya iyice eriyip pütür kalmayacak şekilde karıştırın. Burada dikkat etmeniz gereken şey sütün ılık olması , asla kaynar olmamalı mayayı keser ve istediğimiz kabarıklığı sağlayamayız. 
 2. Tuzu, şekeri, sıvı yağı ve azar azar unu da  ekleyin. Hamurun çok yumuşak, hafif ele yapışacak şekilde olması lazım.
     3. Hamurdan iki küçük parça koparın, elinizle ince uzun şekil verin, iki hamuru  yanyana getirip arasına haşhaş emesinden sürüp burun ve uçlarından birleştirin. Diğer hamurları da bu şekilde yapın ve yağlanmış fırın tepsine şişme payını da bırakıp aralıklarla dizin. Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için elinizi sıvı yağ ile yağlayın.
     4. Hamurun mayalanması için tepside 1-1,5 saat kadar bekletin.
     5. Mayalanan açma hamurlarını üzerine yumurta sarısını sürün ve 200 derece fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    yorum var