7 Şubat 2012 Salı

Baklava Hamurundan Peynirli Börek

TARİF NO:5
 Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiğiniz tarif için çok teşekkür eder ve sevgilerimi sunarım. Arkadaşımın birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mermer Tezgah'ı tıklayabilirsiniz.

GEREKLİ OLANLAR:
HAMUR MALZEMESİ:
3 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un hamur kulak memesi yumuşaklığında
AÇMAK İÇİN:
Un ve nişasta karışımı yarı yarıya olmalı
İÇ MALZEME:
500 gr beyaz peynir(istediğiniz peyniride kullana bilirsiniz)
yarım demet maydanoz
ÜZERİNE:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
yoğurma kabımıza unu ,yumurtayı,ve margarini eritip koyalım üzerine kabartma tozu ,sirke ve limonu da sıkıp hamur iyice özleşene kadar yoğuralım .Hamurumuzun üzerine bir bez örtüp dinlenmeye bırakalım ,bu arada iç malzemeyi hazır edelim.
dinlenen hamurumuzu  bezelere  ayırıp ,alt ve üste eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Tek tek un ve nişasta karışımı serperek açabildiğimiz kadar açalım tepsi mizi yağlayıp açtığımız yufkalarımızı serelim.
Ortaya iç malzemeden koyalım.Tekrar yufkayla kaplayıp üzerine bir kasede çırpıp hazırladığımız yumurta,yoğurt,sıvı yağ karışımını döküp böreğimizi kesip yüksek ısıdaki fırınımızda üzeri iyice kızarana kadar pişirelim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var