13 Şubat 2012 Pazartesi

Amonyaklı Pasta

TARİF NO: 48
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Notları'nı tıklayabilirsiniz.



MALZEMELER
1 kahve fincanı süt 
1 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı erimiş margarin
2 yumurta 1 yemek kaşığı toz amonyak (aktarda bulunur bulamazsanız ben1çay kaşığı karbonat koyuyorum)
aldığı kadar un.
kreması:
1litre süt
4yemek kaşığı un
3yemek kaşığı nişasta
1su bardağı şeker
1vanilya
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
tüm malzemeyle güzelce bir hamur yapıyoruz. Hamuru 5 eşit parçaya bölün her birini büyük pasta servis tabağı kadar açın yağlanmış tepsiye koyun ve 200derecede ısınmış olan fırında hafif pembe oluncaya kadar pişirin. Pişerken çok kötü amonyak kokusu çıkarır ama piştikten sonra kalmaz pişen parçalarımız sert kıtır olacaktır
krema malzememizi tereyağı hariç karıştırıp güzelce pişiriyoruz.içine tereyağını ekleyip 5dk mixerle çırpıyoruz
hazır olan kremayı bisküvilere kat kat sürüyoruz  aralarına meyve parçaları (muz-çilek) ve damla çikolata yerleştiriyoruz
en son üzerinide kaplayıp dinlenmeye bırakıyoruz.dolapta dinlenen pasta çok nefis oluyor
bunun bikaç çeşidi daha var onlarıda zamanla ekleyeceğim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var