13 Kasım 2011 Pazar

Hamsi Tava


                       Hamsiyi sevmeyeniniz varmı bilmem ama ayıklaması da olmasa ben her gün yiyebilirim.Bu tarif epeydir bekliyordu.Akşam vakti acele tarafından hazırlanmış olmasa daha güzel resim elde edebilirdim.Neyse zaten yemeğin tadı güzel, bırak görüntü de sönük kalsın.

Malzemeler: 1 kg hamsi(ayıklanmış),2 kaşık tereyağ,sıvıyağ,1 bardak un,1/2 bardak mısır unu,tuz,karabiber.

Yapılışı

  1. Genişçe bir tabağa unları, tuz ve iki çay kaşığı karabiber katıp,hamsileri teker teker una buluyoruz.
  2. Tavamıza tereyağ ve sıvıyağ koyup eriyene kadar ısıtıyoruz.
  3. Unladığımız hamsileri teker teker bu tavaya diziyoruz.(Biraz da sıkıştırarak)Altı kızardığında,genişçe bir metal tepsiyi tavanın üzerine kapatıp ters çeviriyoruz.( Bu esnada dikkat edin elinizi yakmayın).Çevirdiğimiz tarafı da kızartıp servis tabağına alıyoruz. Bol yeşillikle birlikte afiyetle yiyoruz.


Not: Yada bütün bunları yapmak yerine balık pişirme tavası kullanabilirsiniz.Her iki tarafını hiçbir yerinizi yakmadan aynı şekilde pişirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Ayıklaması olmasa ben de hergün yiyebilirim:))
    Ellerine sağlık canım,enfess gözüküyor..
    Mutlu pazarlar diliyorum..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Yaşasın balıkseverler :)Teşekkürler güzel yorumların için Zelihacığım.Ben de sana mutlu pazarlar dilerim canım.

    YanıtlaSil
  3. Bugün hangi bloga baksam hamsi var:)) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Her gün yiyebilirim hamsiyi bayılırım.Bizde temizleme ya da temizletme işi babanganın olunca çok rahat bunu söyleyebiliyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ayıklaması olması gerçekten çok daha fazla yeriz. Nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  6. ellerıne sağlık,hiç ayıklayamam bana da ayıklayıp bi pişiren olsa:)bende yesem.

    YanıtlaSil

yorum var