12 Kasım 2011 Cumartesi

Et Soteli Spagetti


                            Kızlar spagettiyi seviyor. Ben ise her zaman aynı şekilde yemekten hoşlanmıyorum. Bir de onlara et yedirmek var tabi. Eti yemedikleri için nereye, neyin içine koyacağımı çok düşünüyor bir o kadar da çabalıyorum.Et soteyi yaparken mümkün oldukça etin o kendine has koku ve tadını değiştirmeye çalıştım ki fazla tepki göstermeden yesinler diye.
                            Malzemeler: 500 gram dana kuşbaşı,2 yeşil biber, 2 kırmızı biber,1 iri soğan,kekik,kişniş,karabiber,1 paket spagetti makarna,sıvıyağ.
Eti marine etmek  için yarım çay bardağı süt,2 kaşık sıvıyağ,1 kaşık limon suyu.

Yapılışı:
  1. İşe öncelikle eti derince bir kaba alıp üzerine süt,sıvıyağ,limon suyu ve tuzu iyice yediriyoruz.1 saat bekletiyoruz.
  2. Eti kavurmak için derince bir tava yada tencereye alıyoruz.Üzerine yarım çay bardağı kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Suyunu çekince üzerine doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip en son olarak da baharatları katıp arada karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Bu arada makarnayı haşlayıp süzdükten sonra, tencereye biraz sıvıyağ koyarak kavuruyoruz.
  4. Üzerine et sote ile servis yapıyoruz. Afiyet Olsun.

                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var