20 Mayıs 2011 Cuma

Piyaz Tarifi




                             Evde kurufasulyemin bir yemek pişirecek kadar kalmadığını görünce "Ben seninle piyaz yapayım " dedim.O da kabul etti ve başladım piyazımı yapmaya.
Malzemeler: Bir su bardağı kadar kuru fasulye( tabi siz kendinize göre ayarlayabilirizsiniz hatta ben fazladan haşlarım her zaman fazlasını buzluğa atıp başka şeylerde kullanırım.), yarım demet maydanoz, 3 tane orta boy domates, bir kuru soğan, pul biber, 3 kaşık sirke, yarım limon, zeytinyağı, tuz,isteğe göre haşlanmış yumurta

Yapılışı bir çok basit olan bu tarifin yemesi de bir o kadar leziz.

  1. Kurufasulyeleri bildiğiniz gibi tuzla haşlayın. Ben düdüklü kullanmadım. Kuru fasulyelerin suyunu iki kez değiştirerek haşladım böylece daha hafif ve bizi rahatsız etmiyecek şekilde pişmesi sağlanıyor yani gaz yapmıyormuş.Fasulyeler çok haşlanmasın çok ölmesin biraz diri olması iyidir.
  2. Haşlanan fasulyeleri süzgeçten geçirip biraz yıkıyoruz.
  3. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz. Maydanozları doğruyoruz,fasulyelere ekliyoruz.
  4. Sirke ve limon suyunu karıştırıp fasulyemize azar azar tadına bakarak ekliyoruz.Üzerine zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz bir daha karıştırıyoruz.
  5. En üstüne ince ince yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları koyup biraz pul biberle süslüyoruz. İsteğe göre süsleme esnasında haşlanmış yumurta da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var