20 Mayıs 2011 Cuma

Limonlu Kurabiye

                   Bendeki bu limon sevdası nereye gidecek bilmiyorum ama herşeye ve herşeye katasım geliyor. Özellikle tatlılarda ekşi ve tatlının karışımı beni cezbediyor. Yeşil kabuklu limon bulamadığım için sarı limonla yaptım kurabiyelerimi.Böylede güzel oldular. Tarif benden denemesi sizden.

Kurabiye Malzemeleri:
150 gram margarin, 2 yumurtanın sarısı, 4 yemek kaşığı limon suyu, 6 kaşık pudra şekeri, bir çay kaşığı yarısı kadar kabartma tozu, bir limonun kabuğu, isteğe göre vanilin,
 Jölesi İçin;
1 çay bardağı limon suyu, bir çay bardağı su, iki çay bardağı şeker, tam dolu olmadan bir yemek kaşığı nişasta

Yapılışı;
  1. Oda sıcaklığında tuttuğumuz margarinin içine bütün malzemeyi ekliyoruz. (hatta siz tatlı seviyorsanız bir kaşık daha pudra şekeri biraz nişasta ekleyebilirsiniz)yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğruyoruz.
  2. Elimizde yuvarlak şekil vererek ortalarını bastırıyoruz ve buzluğa atıyoruz.
  3. Jöle malzemelerini nişasta hariç küçük bir kaba alıp ocağa koyuyoruz. Şeker eriyene kadar karıştırıp koyulaşmasını bekliyoruz. Şerbetimsi bir hal alınca indirip soğuyutuyoruz.
  4. Soğuyan limon suyunun içine nişasta ekleyip bir daha kaynatıyoruz. koyulaşınca altını kapatıp bir daha soğutuyoruz.
  5. Fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz ısınınca buzluktan kurabiyelerimizi çıkartıp fırına koyuyoruz.
  6. Hafif pembeşince çıkartıp soğutuyoruz.
  7. Kurabiyeler ve jöle soğuyunca kurabiyelerin üstünü jölemizle süslüyoruz.
Not: Limonlu jöle yapmak için hazır limonataları da kullanabilirsiniz. Hazır limonatanın içine nişasta ekleyip kaynatarak jöle yapabilirsiniz. Yada limon jölesi yerine halihazırda bir marmelat yada ezilmiş reçeli kullanabilirsiniz.

                                                                            Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var