28 Haziran 2016 Salı

Kekli Fındıklı Kup




Bu çok bilindik ve çok basit bir tatlı. Eminim çoğunuzda evinizde yapıyorsunuzdur. Süslemeleri açısından ilgi gördüğü ve arşivimde yer alsın istediğim için buraya da ekliyorum.
Yapması zor değil yemesi keyifli. Hazır pudinglerle de kendiniz muhallebisini hazırlamadan yapabilirsiniz. Fındık yerine başka malzemeler de kullanabilirsiniz, artan kekleriniz varsa buzlukta deneyin pişman olmazsınız...
Malzemeler;

  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı şeker (şeker oranını azaltabilirsiniz size bırakıyorum)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (dolu dolu)
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • bir limonun kabuğu (rendeleyin)
  • isteğe göre vanilin
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade yada meyveli kremşanti
  • 6/7 dilim kakaolu kek
  • fındık, fıstık, hazır çikolata sosu ve diğer çeşitli süsler
Yapılışı;
  1. Sütü tencereye alıp, içine şeker, nişasta, un katıp iyice karıştırıyoruz. Ocağa alıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Yeterince koyulaşınca, içine limon kabuğu ekliyoruz. Ocaktan indirip ilk sıcaklığı çıkınca içine vanilin katıyoruz
  2. Kupların içine biraz muhallebiden katıyoruz. Üzerine küp doğranmış kek ve fındık kırığı ekliyoruz. Üzerine artan muhallebiyi kuplara eşit pay ediyoruz. Soğumaya alıyoruz.
  3. Soğuk süt ile kremşantiyi çırpıp dolaba kaldırıyoruz. Bu arada kuplar da soğuduysa üzerine kremşantiyi eşit olacak şekilde paylaştırıp düzleştiriyoruz.
  4. Şimdi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben ilk önce hazır çikolata sosunu döktü, kenarlarına antepfıstığı serptim, biraz fındık ve değişik süsler ekledim. Her birini ayrı yaptım desem yeridir, siz de deneyip en güzel haline karar verebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel anlatmışsınız,

    YanıtlaSil
  2. Güzel tarif olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir tarif bende bloğuma beklerim iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil

yorum var