Bu kurabiyeleri Feride 'de ilk kez yediğimde bayıldım. Gerçekten çok başarılı olmuşlardı. Hem de malzemesi bu kadar azken :)
Üstelik içine hiç şeker katılmadığı halde dışındaki tat o kadar yeterli geliyor ki.
Ağızda dağılması da ayrı bir güzelliği.
Her şekliyle tamamen arkasında durduğum ve şiddetli önerdiğim tariflerden oldu.
Deneyin pişman olmayacaksınız...
Malzemeler:
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ (margarin de olabilir)
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 3,5 su bardağı kadar un
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 50 gram kakao
- 2 paket vanilin
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini bir kaba alıp hepsini birlikte yoğuruyoruz. (Gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz.)
- Hamurun üzerini streçleyip, 30 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bu arada dış harcının malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Buzdolabından çıkardığımız hamurdan elimizle parçalar koparıp, yuvarlıyoruz, uzatıyoruz.
- 1 parmak kadar genişliğinde kesip tepsiye alıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede kızarmadan pişiriyoruz. (elinizle bir tane alın, tepsiden kalkıyorsa olmuş demektir)
- Kurabiyeler sıcak sıcakken, hazırladığımız harcın içine ekliyor hafifçe karıştırıyoruz.
- Bu işlem için kurabiyelerin sıcak olması şart çünkü sıcakken bu harç dış yüzeyine yapışacaktır.
- Bu çok bereketli bir kurabiye oluyor. Dolu dolu 2 tepsi çıkıyor. Ayrıca çok nefis, ağızda dağılıyor. Afiyet Olsun...