3 Haziran 2015 Çarşamba

Terayağlı Sarımsaklı Minik Patates



   Bu aralar, minik minik patatesler görüyorum. Denemek için sabırsızlandığım doğrudur. Neler katsam, nasıl pişirsem, eşimin deyimiyle ne icatlar çıkarsam diye kafa yorduğum da doğrudur. Sonunda minik patatesleri haşlayıp, tereyağı ve pul biberle kavurmayı ve köftenin yanına servis etmeyi uygun gördüm. İlk kez denediğim bu minikleri pişirmek beni mutlu etti.

Malzemeler;
  • 500-600 gram kadar minik patates
  • 1 dolu kaşık tereyağ
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 4-5 diş sarımsak
  • tuz, kekik, pul biber, maydanoz
Yapılışı;
  1. Patatesleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ekliyoruz ve biraz da tuz ekliyoruz, hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyuyoruz.
  3. Bir teflon tencereye yada tavaya, sıvıyağ ve tereyağ koyup, tereyağ eriyene kadar bekliyoruz. Küçük doğrağımız sarımsakları da yağa ekliyoruz, ardından kabuklarını soyduğumuz patatesleri bu tencereye alıp, karıştırıyoruz, tencerenin altını kapatıp, altını kısık ateşe alıyoruz.
  4. Patateslere kekik, pul biber, tuz ve karabiber ekliyoruz, arada karıştırıyoruz.
  5. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz. İndirmden önce maydanozları ilave edip; şöyle karıştırıyoruz. Afiyet Olsun

5 yorum:

  1. Tam benlik olmuş. Muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. Bende yapıyorum çok lezzetli oluyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Minik patateslerin kabuklarını iyice yıkadıktan sonra olduğu gibi pişiririz biz. Hoplatma derler. Kapaklı bir tavada arada kapağını açmadan pişirilir ve çok lezzetli olur...

    YanıtlaSil
  4. olsada yesem dedirtiyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Et yemeklerinin yanında harika olur. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

yorum var