20 Haziran 2015 Cumartesi

Etli Enginar


  Bildiğiniz gibi enginar karaciğer için çok yararlı. Ramazanda da bu yarar daha bir katlanıyormuş. İftarda enginarın yenilmesini öneren bir uzman dinledikten sonra, yolumuz Yenişehir pazarına düşünce, üşenmeden alıp geldim oralardan. Enginar halen tezgahlarda varken sizde ramazanda iftar için değerlendirin derim. İster benim gibi etlisini isterse zeytinyağlısını.

Malzemeler;

  • 6 adet çanak enginar
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 büyükçe kuru soğan
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 250 gram kuşbaşı
Yapılışı;
  1. Eğer etiniz benimkisi gibi dana etiyse öncelikle düdüklüde yada bir tencerede iyice haşlamanızı öneririm, yok eğer kuzu kuşbaşı ile yemeği yapacaksanız o zaman yemeği yapacağınız tencereye soğandan önce biraz tuz ve sıvıyağ ile kavurmak yeterli oluyor.
  2. Eti pişirdikten sonra, tencereye soğanları ince doğrayıp ekliyoruz. Ardından etleri ilave ediyoruz, birlikte kavrulurken, sarımsakları doğruyoruz ve havucu da soyup küp küp doğrayıp ekliyoruz tencereye.
  3. Patateslerin de eklenmesinden sonra, sıra doğranmış enginarları ekliyoruz. Hep birlikte biraz kavurduktan sonra salçayı biraz et suyuyla yada su ile ezip ekliyoruz ve tuzunu istersek baharatları katıyoruz. Üzerine yaklaşacak kadar su ekleyip ocağın altını yarıya alıyoruz, ağzı kapalı olarak pişmeye bırakıyoruz. Enginarlar yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişiriyoruz. Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Eti sevmediğimden sanırım hiç sebzelere et-kıyma eklemem ben. Kıymalı dolma bile yiyemem. Haliyle ev halkı da alışmadı:))

    YanıtlaSil

yorum var