Çoook lezzetli bir kebap. Eğer siz de benim gibi yeni dünyanın ete şekerli bir tat katacağını sanıyorsanız tamamen yanılıyorsunuz. İçine kattığımız nar ekşisi ve meyvenin pişince tadını tatlı yerine ekşimsi vermesi yüzünden müthiş leziz bir tat ortaya çıkıyor. Bu kebabı yapınca atalarımızın meyve ve eti neden bu kadar çok tarifte kullandıklarını daha iyi anladım.
Yeni dünya zamanı çok çabuk geçen bir meyve olduğu için (takriben mayıs sonu) zamanı geçmeden siz de deneyin derim. Tabi sonunda da bana yorumlarınızı yazmayı unutmayın. İkinci bir önerim ise mutlaka lavaş ekmeğine sararak yiyin hatta biz yanına soğan salatası da ekledik. Sonuç mu? Muh-te-şem. Şiddetle öneriyorum. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler;
- 300 gram kıyma (iki kere çekilmiş)
- 500 gram yeni dünya
- karabiber,tuz,pulbiber
- sos için;
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 kaşık nar ekşisi
- 4 diş sarımsak
Yapılışı;
- Kıymayı bir kaseye alıp üzerine baharatları ve tuzu ekliyoruz. Yoğuruyoruz.
- Yeni dünyaları yıkayıp ortalarını ayıklıyoruz.
- Sarımsağı küçük doğrayıp, bir kaseye alıyoruz. Üzerine sıvıyağ ve narekşisi ve biraz tuz katıyoruz.
- Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Yeni dünyaların ortalarına koyuyoruz. Fırın kabına diziyoruz. Ortasında boşluk kalırsa istediğiniz sebzelerle doldurabilirsiniz, ben soğan ve domatesi tercih ettim.
- Hazırladığımız sosu fırça yardımıyla tepsidekilerin üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıdı tepsinin üzerine kenarlarından alarak güzelce kapatıyoruz. Bir iki yerinden deliyoruz. 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerini açıp biraz da bu şekilde pişiriyoruz. Afiyet Olsun...
merak ettim doğrusu deneyince bilgi veririm ..sevigler..
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor. renkler cıvıl cıvıl. Tek tek fotoğraflama için de teşekkürler.
YanıtlaSilSevgiyle kal.