22 Mayıs 2015 Cuma

PEYNİRLİ MİNİK KREPLER


 
  Bu pufidik krepler bana daha önce yaptığım lalengaları hatırlattı. Bu kez içine peynir kattım. Biraz daha koyu bir kıvamda oluyor lalengaya göre. Aslında izin versem kabaracaklardı, lakin ben pişirirken üzerlerinden kaşıkla bastırdım.
  Bakmayın böyle eğri büğrü durduklarına, çok lezzetli olmasalardı bizim evin küçük gurmeleri son krep için yarışırlar mıydı ?
Malzemeler;

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • bir tutam maydanoz(ince doğranmış)
  • kibrit kutusundan biraz büyük beyaz peynir
  • tuz,karabiber

Yapılışı; 
  1. Kaseye yumurtayı alıp çırıyoruz, üzerine yoğurt, sıvıyağ, katıp karıştırıyoruz.
  2. Un ve kabartma tozu ekleyip bir daha karıştırıyoruz. En sün maydanoz ve ufalanmış peyniri ilave edip tuz ve karabiber katarak karıştırıyoruz.
  3. Tavaya çok az sıvıyağ katıp bir kaşık hazırladığımız harçtan koyuyoruz. Kaşıkla üzerini yassılaştırıp yuvarlatıyoruz. 
  4. Altı pişince tersini yavaşça çeviriyoruz ve iki tarafı da pişince havlu kağıda alıyoruz. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz. Afiyet Olsun...

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Bayılırım ben de bu tada. Kahvaltıda olsaydım kuzuların yarışına katılırdım.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  2. harika bir tarif, kalvaltıda süper olur afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Canim cekti eller ine saglik yapicam insallah

    YanıtlaSil

yorum var