Hayırlı Cumalar
Şu sıralar, ana oğul hastalıkların pençesindeyiz desem yalan söylemiş olmam.
Bir de bunun üstüne, parmağımı kestim. Daha doğrusu orta parmağımın üst kısmının derisi kopup gitti benden. Bundan dolayı daha önce, 5 dakikada yazdığım yazıları nerdeyse 1 saate hazırlar oldum. On parmak kullandığımdan, normal şekilde yazamıyorum, orta parmağıma gelen harfler ise zor çıkıyor, basamıyorum.
Kısa kısa olacak yazılar inşallah çabuk iyileşiriz. :(
Köftenin tarifini Buradan aldım. Trabzon'a özgü bir köfte imiş. Biraz sert ama denemeğe değer bir köfte bence. Kalın Sağlıcakla...
Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kızartmak için:
- 2 kaşık tereyağ
- 1 kaşık sıvıyağ
Yapılışı:
- Kıymanın içine mısırunun yarısını,tuzu, ve kekiği ekliyoruz, yoğuruyoruz.
- Küçük yuvarlak köfteler yapıyoruz. Ayırdığımız mısır ununu bir kaba alıp, köfteleri buraya atıyoruz, una buluyoruz.
- Unun fazlasını atmak için, köfteleri süzgece alıp sallıyoruz.
- Tavaya tereyağ ve sıvıyağı koyup tereyağı eritiyoruz.
- Köfteleri atıp kızartıyoruz. Afiyet Olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSilÇok geçmiş olsun canım. Ellerine emeğine sağlık. Enfes görünüyor. Size afiyetler olsun. Hayırlı Cumalar.
Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
teşekkür ederim canım
Silben de sana sevgilerimi gönderiyorum
Çok geçmiş olsun bkadar güzel yemekler yapan ellere nazar değdi ANLAŞILAN ��allahım tez zamanda acil şifalar versin...
YanıtlaSilhakikaten nazarlara mı geldim ne :)
Silsağ ol canım inşallah
Geçmiş olsun elinize sağlık denemeye değer bir kifte daha önce köftede hiç mısır unu kullanmamıştım sevgiler
YanıtlaSilben de ilk kez mısırunlu köfte denedim
Sildolayısla ekmek içi gibi yumuşak olmuyor
belki de bu yüzden adı hırtlamadır kimbilir
İsmi bile güzelmiş köftenin:))) Bu arada geçmiş olsun parmak her işte lazım bize...
YanıtlaSilya aynen
Silsağ ol geçiyor çok şükür
Sunumuyla güzel bir görüntüye sahip. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil