8 Mayıs 2014 Perşembe

İnegöl Köfte



  Çocuklu evlerde özellikle, kırmızı et çokça tüketilmesi gerekiyormuş uzmanlara göre. Bunu biliyorum da bilmesine, benim kızlara nasıl yedireceğimi bir türlü bilemiyorum. Balık ve tavuğun da evimizde sevilerek yenilmediğini düşünürsek, geriye kalıyor köfte...
   Bu şekilde yapınca  bence çok leziz oluyor, hele de içine kuzu kıyması da ilave edilirse... Ev usulü Adana Kebabında bu şekilde yapmıştım dilerseniz buradan bakabilirsiniz.

Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma (döşünden iki kere çekilmiş)
  • 4 yemek kaşığı su yada soda
  • 1/2 paket kabartma tozu, 
  • kimyon,kekik,karabiber,tuz (aslında inegöl köftede kullanılmaz ama ben kullandım)
  • 1orta boy kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı robotta çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu)

Yapılışı: 
  1. Kıymanın içine bütün malzemeler katılır, soğan rendelenir ve 10 dakika yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilir.
  2. Köfteye şekli verilir, ve üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. En az 2 saat de böyle dinlendirilir.
  3. Makbul olanı, ızgarada yapılması olduğu halde ben tavada yaptım. Eğer tavada yapacaksanız, çok az sıvıyağ ile çevirerek pişirin. Afiyet Olsun...

           Yukardaki resim de bizim evin hallerinden :) Ben de fotoğrafları yüklemek bilgisayara yüklemiştim ki o zaman gördüm. Ablalarının maskarası oluyor yavrum. Bazen başına tülbent takılıyor bazen folklörde kullandıkları fesler bazen de böyle ...
           Üç çocuklu, işi bol, telaşı bol bir ev oldu bizimkisi... Darısı bütün isyenlerin başına...