13 Mayıs 2014 Salı

Meyveli Kolay Pasta


     Bu pastanın pratikliği ( yada kolaylığı diyelim ), kullandığımız hazır pasta kremasından geliyor. Her ne kadar hazır ürünler kullanmayı yeğlemesek de bazen böyle kaçamaklar çocuklara büyük sürpriz oluyor. Nasıl mı?
     Mesela ilk denediğimde, çikolatalı yapmıştım. Küçük bir misafirimiz vardı, çocuklar yemekten sonra tatlı birşeyler isteyince, "Size kek pişiriyorum. " demiştim.Onlar mutfakta kek yaptığımı sanıyorlardı, fakat beni elimde pasta ile gördüklerinde hem çok şaşırdılar, hem de çok mutlu oldular.
      Şimdi onların bu mutluluğu, hazır ürünleri ara sıra da olsa kullanmaya değmez mi yanı :)
      Kekiniz eğer hazırsa, hazır krema da kullanacaksanız, daha da pratik olur işiniz. Nerdeyse 15-20 dakikaya düşer pastayı hazırlamaktaki süreniz. Belki fikir olur kimbilir :)

Malzemeler:
(fincan ölçüsü türk kahvesi fincanı iledir)
Keki İçin:

Baton kek kalıbı için:
  • 2 yumurta
  • 1,5 fincan sıvıyağ 
  • 1,5 fincan süt
  • 1,5 fincan şeker
  • 2 fincan + 1 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
  • 1 paket karabartma tozu 
Kreması İçin:
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 kaşık yumuşak margarin
  • 1 paket hazır pasta kreması (kutuda toz halinde olanlardan)
Arası ve Süsleme İçin:
  • 2 adet muz, bir küçük kase çilek, birkaç tane malta eriği (çekirdekleri çıkartılmış ve kabukları soyulmuş)
  • Yada siz istediğiniz herhangi bir mevsim meyvesini kullanabilirsiniz.


Yapılışı:
  1. Öncelikle kalıbımızı yağlıyoruz. Bir kasede yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağ süt katıyoruz.
  2. Kakao, un ve kabartma tozunu karıştırıp bu karışıma ekliyoruz. Karıştırıp, yağlı tepsiye alıyoruz.
  3.  Önceden ısıtılmış, 180 derecede içini çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Kek pişerken, pasta kremasına sütü ekleyip çırpıcı ile iyice çırpıyoruz, margarini de ekleyip daha hızlı ayarda çırpıp dolaba kaldırıyoruz. (İsterseniz margarin kullanmayabilirsiniz size kalmış)
  5. Mevsim meyvelerinden istediklerimizi dilimliyoruz.
  6. Pişen ve soğuyan keki ortadan ikiye kesip, meyve suyu yada birkaç kaşık süt gezdiriyoruz. Alt kısımda olanın üzerine pasta kremasından sürüyoruz. Dilimlediğimiz meyveleri de bir sıra diziyoruz. Meyvelerin üzerine yine pasta kremasından sürüp diğer katı koyuyoruz, bir iki kaşık kadar süt yada meyve suyu yine bu katın üzerine gezdiriyoruz. Sıkma aparatı ile her yerini krema kaplayacak şekilde dolduruyoruz. İstediğimiz şekilde süslüyoruz. Bir iki saat dolapta bekletip tüketiyoruz. 
Not: 
  • Bu şekilde hazır pasta kreması kullanılarak yapılan pastalar fazla bekletilmeden tüketilmelidir, kremanın yapısı gereği.
  • Meyvelerle yapılabildiği gibi çikolata parçacıklı yada siz nasıl isterseniz öyle de yapabilirsiniz.
  • Hatta buzdolabına kaldırmadan da tüketilebilir. Şahsen bizim küçük bir misafirimiz geldiğinde yapıp, bu şekilde yemişliğimiz vardır :)

6 yorum:

yorum var