Hamilelik döneminde mutlaka yediğim sakatatlardandır ciğer. Hele de kansızlığımın başgösterdiği şu sıralar. Ciğeri, börek halinde yemek lezzetli oluyor bence. Havuç ve pırasa da ayrıca yakışıyor. Denemeniz dileğiyle...
Malzemeler:
- 3 adet el açması yufka
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
- 1 küçük havuç
- 2 pırasanın beyaz kısmı
- 150 gram ciğer
- karabiber, tuz
- üzeri için, yumurta sarısı ve haşhaş
Yapılışı:
- Ciğerler tavaya alınıp, az yağda kavrulur.Pırasalar ince ince doğranır ve rendelenmiş havuç eklenir, ikisi birlikte yeniden kavrulup, tuz ve baharat ilave edilir ciğerlere eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Yufkalar 4'e bölünür. Sıvıyağ ve su bir kapta karıştırılır.
- Her bir yufka parçasının içine fırça ile sıvıyağlı karışımdan sürülür. Yufkanın geniş kısmına, hazırladığımız ciğerli haçtan koyarız.
- Kenarlarını içe katlayarak rulo halinde sararız.(Fazla ince olmayacak)
- Üzerlerine yumurta sarısı ve haşhaş dökülerek 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun...