Bir yılı daha geride bıraktık hayırlısıyla. 2012 benim hayatımda birçok güzelliklerle geldi, ve gitti. Umarım hepiniz için de bu böyledir. 2013'te de bu güzelliklerin sürmesini dilerim Rabbim'den.
Hiç üzülmüyorum desem yalan olur. Ama yeni yıla dair umudum yine dopdolu. Biliyorum ve inanıyorum ki, biz istediğimiz kadar gelir güzellikler, önce istemekle başlar herşey. Beklediğimizin çok çok üstünde musmutlu yıllar diliyorum Sevgili Dostalarım. Hepinizi Seviyorum...
Sadrazam Lokumu için malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- Bardağın üzerini dolduracak kadar mısır nişastası (İkisi bir bardak edecek)
- 1 yemek kaşığı tereyağ (yada margarin)
- şekerli vanilin
- Bir kase hindistancevizi
- Üzeri için antep fıstığı
- İçi için; kaymak yada üzerindeki tarife göre hazırlanmış kaymaklı kremşanti
- Sütü bir tencereye alınca, içine şekeri kat. Mısır nişastalı, unlu bardağı da ekle. İyice karıştır.
- Ocağa al, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişir.
- Ocaktan indirince, içine tereyağ ve vanilini ekle, bunları muhallebiye iyice yedir.
- Tepsinin altına hindistan cevizini yay. Üzerine muhallebiyi her tarafı eşit olacak şekilde dök. Soğumaya bırak.
- Muhallebi soğuyunca, üzerine kaymak yada hazırlamış olduğunuz kaymaklı krem şantiyi sür. Üzerine fındık içinden dök. İşaret parmağı uzunluğunda şeritler halinde kes.
- Her bir şeriti, tepsinin başından başlayarak, iki kez rulo yap, bittiği yerden kes. Hindistancezine tekrar bula, ve tepsiye al.
- Yine buzdolabına al. Servis yapmadan önce üzerine antep fıstığı yada istediğiniz başka birşey ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun...