11 Eylül 2012 Salı

Papara


                    Papara, bayat yada sert ekmekten yapılan bir kahvaltılık. Bayat ekmekleri hep ekmek köftesi mi yapacağız? Bir de böyle deneyin derim. Şahsen ben çok seviyorum, Denemeniz Dileğiyle...

Papara için malzemeler:

  • İstediğiniz kadar ekmek dilimi(küp doğranmış)
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber yada beyaz biber
  • 1/2 kaşık kimyon
  • 1/2 çay kaşığı isot yada kırmızı pul biber
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • sıvıyağ
  • 1/2  çay bardağı kadar ılık su




Yapılışı:
  1. Yanmaz bir tavaya, biraz sıvıyağ koyup, içine salça katıyoruz. Biraz kavurduktan sonra, ekmekleri katıp iyice her tarafını kızartıyoruz. 
  2. Üzerine baharatları katıp tekrar karıştırıyoruz.
  3. Üzerine suyu ekleyip, kapağını kapatıyoruz, kısık ateşe alıyoruz. Biraz buharlaşsın.
  4. Bir yumurtayı küçük bir kasede çırpıp, yemeğe katıyoruz. 
  5. Yemeye hazırdır paparamız afiyet olsun...