12 Temmuz 2012 Perşembe

Portakallı Lor Tatlısı

                   Merhabalar Sevgili Dostlar. Sizlere müthiş bir tatlı tarifi ile geldim. İnanın bu kadar güzel olacağı aklıma bile gelmezdi. Hani ben evde lor yapmıştım ya. İşte o lora tuz katmamıştım tatlı yapacağım diye. Bu müthiş tatlı ortaya çıktı böylece.
                  Lor tatlısı yapmak istiyorsanız, önce kendiniz lor yapın derim, buradan benim yaptığım şekilde yapabilirsiniz. Eğer marketten aldığınız tuzsuz lorla yapacaksanız (ki hiç tavsiye etmem çünkü onu da denedim direkt çöpe gitti malesef) hem yağlı, hemde emin olmasınız.
                  Tarif biraz buradan , biraz da Anne Kedi 'den  aldım. Fakat portakal eklemem kendi tercihim, portakal şerbeti yine kendi tercihim. Siz isterseniz portakal eklemeyebilirsiniz tabi. Ama portakal eklenince nasıl güzel oluyor anlatamam.    

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 kaşık un (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 kaşık pirinç unu
  • 1/2 kg lor peyniri
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tane portakalın suyu
Üzeri için : Hindistan cevizi, portakal kabuğu

Yapılışı:
  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu koyup, koyulaşana kadar kaynatıyoruz, damla testini yaparak şerbete karar verince, içine bir portakalın suyunu sıkıyoruz. 1 dakika daha kaynatıp alıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
  2. Loru robotta iyice çekip, içine diğer malzemeleri ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz. Sıkma aparatına alıp, yağlı kağıt serili tepsimize, küçük toplar halinde sıkıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  4. Lorlar ve şerbet ılıkken (ikisinin de ılık olması gerekiyor) döküyoruz. Bir gece bekletiyoruz ki tadı yerini bulsun. Portakal kabukları ve hindistan cevizi ile süslüyoruz. Afiyet Olsun...