19 Şubat 2012 Pazar

Muzlu Minik Köstebek Kek

TARİF NO:101
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Dili'ni  tıklayabilirsiniz.


Küçük çocukları çok severim. Hele de bir tombul yanaklı, şöyle kat kat tombiş kolları, bacakları varsa ..
O çocuğun benim elimden kurtulması imkansız.. Şöyle koklaya koklaya, sıkarak severim..
Geçen hafta misafirlerim için yaptığım minik, pofuduk, puf keklerimi de aynen öyle sevdim.. Harika, sevecen, güzel olmuşlardı..Resimlemeye, yemeye, sevmeye doyamadım...Özür dilerim galiba abarttım. Yok ya gerçekten öylelerdi.. İsterseniz ben tarifi yazayım siz de deneyin, benim gibi pofuduk- pofuduk deye sevmezseniz, bayıla bayıla yemezseniz gelin buraya..))



Tarifi her zaman yaptığım kek tarifi. Çünkü bu kek tarifi bu köstebeklerin için yazılmış sanırım.. Çabuk ovulan, tadı harika, görüntüsüne de renk katan bu kek tarifini Tarçınlı Elmalı Kek` de yazmıştım.
Diğer keke tarifleri için buraya tıklayabilirsiniz..(TIK) 
Bu tarif için iki ayrı kek yaptım. Birisi kakaolu, birisi de beyaz. Kekler soğuduktan sonra, beyaz olan kekten orta boy çay bardağıyla yuvarlak halkalar kestim. Kakaolu kekin de yarısını kestim, derin kapta elimle ovup toz haline getirdim kremayı sürdükten sonra her tarafını bulamak için.
 Her iki kekin pişirme şekli aynı. Ben bu tarifte içine beyaz kek? dışına kakaolu karışım kullandım. Aynı zamanda içini kakaolu, dışını beyaz kek karışımı da kullanabilirsiniz..
Bu kadar açıklık getirdikten sonra şimdi tarife ve uygulamaya geçelim..

Bu arada bu tarifi  www.guloannemutfakta.blogspot.com adresinin duzenledigi72 nci PORSELEN DEMLİK ÇAY KEYFİ ETKİNLİĞİ- ve de  www. tombultarifler.com adresinin duzenledigi Cay kahve Bahane etkinligine gonderiyorum ve kendilerine tesekkur ediyorum...
 
 Beyaz olan kek için gerekli olan
Malzemeler:

  • 125 gram margarin ve ya tereyağı
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yumurta 
  • yarım limonun suyu( yaklaşık 2-3 yemek kaşığı)
  • bir az da limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 yemek kaşığı un
Kreması için:

  • 3 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nisastası (iyice dolu dag gibi yüksek)
  • 1 paket vanilya

İlave olarak:
  • Islatmak için süt
  • İçine koymak için muz


Hazırlanması:

  • İlk önce yumuşamış yağı ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
  • Sonra yumurtaları teker teker kırarak yağ ve şeker karışımına ekleyip çırpıyoruz.
  • Sütü, limon suyunu ekliyoruz. Hepsini birlikte çırpıyoruz.
  • Sütün çürümüş haline benzeyen bir karışım oluşacak bu karışım.
  • Unu ve kabartma tozunu da ilave ederek yeniden çırpıyoruz. Unun az olduğunu düşünüyorsanız bir az daha ilave edin. Hamur aynı kremaya benzeyecek.
  •  margarin ve ya tereyağıyla yağlıyoruz. Hamuru evimizde her zaman kullandığınız uzun geniş borcamı  margarin ve ya tereyağıyla yağlıyoruz, hamuru boşaltıyoruz.
  • 200 C ( amerika için fırın derecesi yaklaşık 350 F-dir)  derecede 40 dakika pişiriyoruz.
  • Bu kekin en iyi özelliyi istediğiniz zaman fırın kapağını açıp keki kontrol edebilirsiniz, pandispanya gibi kabarması inmiyor kapagı açınca..

Kakaolu kekin hazırlanması: 

Kakaolu kek için aynı malzemeleri kulanıyoruz ama ilave olarak 3 yemek kaşığı kakao ekliyoruz ve 1 yemek kaşığı unu azaltıyoruz. Kakao un gibi oldugundan un ölcüsünü azaltmamız iyi olur kekin kıvamının yogun olmaması için. Kakaolu kekide aynı şekilde pişiriyoruz. Keklerin iyice sogumasını bekliyoruz.

Kremanın hazırlanması:


Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, ocaga koyup koyu krema kıvamı oluncaya ve de uzerinde kabarcıklar olup pıt pıt diye ses çıkarıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp 5 dakika daha karıştırıyoruz krema top top olmasın deye. Sonra bir kenarda sogumasını bekliyoruz.


Sıra kekleri hazırlama aşamasında..

  • Kakaolu keki ortadan ikiye bölüyoruz. Bir yarısını derin ve geniş bir kapta elimizle ovalayıp un haline getiriyoruz. Diger yarısını gerek oldugunda kullanmak için bekletiyoruz.
  • Derin bir kaba bir bardak süt döküyoruz.  ( süt azaldıkca ekleyebilirsiniz)
  • Beyaz kekden orta büyüklükte çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.
 Bu yuvarlaktan bir tanesini alıyoruz önce her tarafını çok az süte batırıyoruz. Dikkat edin sütün içinde çok tutmayın bisküviler gibi islanınca eriyorlar.. ( resimde 1.ci olan)
  • Üzerine bir bir yemek kaşığı krema koyuyoruz, muzdan bir küçük dilim kesip kremanın üstüne yerleştiriyoruz, sonra bunu derin kapta un haline getirilmiş kakaolu kekin içine koyuyoruz ve her tarafını kakaolu ovulmuş kek kırıntısına buluyoruz.( resimde 2.3. olan) 

  • Hiç beyaz yer kalmayacak şekilde kaplanmasını saglıyoruz. Hatta elimize alarak iyice yuvarlak hale getiriyoruz.(resimde 4.olan)
  • Hazır olan kekleri servis tabağına dizip servis yapıyoruz..


Not: Beyaz keki bardakla keserken kenarlarında artan kısımlar oluyor. Onları da elimizle ovarak en son kalan kakaolu karışıma ekleyerek iki renkli de yapabilirsiniz. Sadece beyaz da yapabilirsiniz. Resimde oldugu gibi ben yaptım. Tercih sizin.. Fikir sizin... 

Afiyet olsun..

Ağlayan Kek

TARİF NO:100
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Akdeniz Akşamları'nı  tıklayabilirsiniz.


B ugun buralarda bol guneşli bir hava vardı. Soguk olmasına soguktu ama bıraz hareket hiç fena olmaz deyip bahceyi soyle bır elden gecıreyım dedım malum bu yagmurlu havalardan bahçe falan gormedi gozum.Bahçelerde biraz yorulduktan sonra bu kek cayın yanına pek gıder dedım.Adıda pek ilginçmiş canım aglayan kek aman kekte aglamasın bizlerde deyip tarifimize geçelim.
Bu kekimi çay kahve bahane etkinligi için sevgili Tombul tariflere gonderiyorum..
MALZEMELER
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 1/'2 yemek kaşıgı kakao
2 yemek kaşıgı süt
1 paket kabartma tozu
üzerine dokmek için 1 cay fıncanı süt
KREMASI
1cay fıncanı süt
1 paket krem şanti

SOS
1çay fincanı süt
1 yemek kaşıgı un
1 çay fincanı su
1 yemek kaşıgı kakao
üzeri için hindistan cevizi ve fındık kırıgı

YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice cırpılır.Süt ve kakao eklenipcırpılmaya devam edilir.Elekten birlikte gecırdıgımız un ve kabartma tozu eklenir.Önceden yagladıgımız kek kalıbına karışım dokulur .175 dereceli fırında yarım saat pişirilir.Kek pişince uzerıne süt dokulur.Kek soguyunca uzerıne krem şanti dokulur.En sonda hazırladıgımız sosu dokup soguyunca uzerini hindistan cevizi ve fındık kırıgıyla susler servis yaparız.(Sos tum malzemeler karıştırılıp pişirilir.Muhallebi kıvamında olacak)

Çayın Yanında Yumuşacık Poğaça

TARİF NO:99
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz KSK60'ı  tıklayabilirsiniz.


ÇAYIN YANINA YUMUŞAÇIK POĞAÇA.


ÇAY DEMLEMEK İSTİYORSUNUZ. AMA ÇAYIMI BOŞ İÇMEK İSTEMİYORUM DİYORSANIZ, YAPIMI  ÇOK KOLAY VE ÇABUK OLAN BU POĞAÇALARI ÖNEREBİLİRİM.

  •  MALZEMELER:
  • YARIM SU BARDAĞI  SIVI YAĞ:
  • BİR SU BARDAĞI YOĞURT:
  • YARIM PAKET  KATI YAĞ.(ERİTİLMİYEÇEK ODA SICAKLIĞINDA):
  • BİR YUMURTA  BEYAZI İÇİNE SARISI ÜSTÜ İÇİN:
  • BİR PAKET KABARTMA TOZU ( BEN DR .OETKER ,İN  MAHLEPLİ SUSAM TADI OLAN  HAMUR KABARTMA  TOZUNU KULLANDIM):
  • ALABİLDİĞİ KADAR UN HAMUR YUMUŞAK OLACAK:



  • YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMEYİ GÜZELCE YOĞURDUKTAN SONRA  İÇİNE  HARÇ OLARAK NE ARZU EDİYORSANIZ KOYA BİLİRSİNİZ BEN KAŞAR LORU KULLANDIM.  YALNIZ, BENİM İÇİN  PÜF NOKTASI SAYILAN BİR KONU (BEN POĞAÇALARI  ŞEKİLLENDİRDİKTEN  SONRA  HEMEN  FIRINA VERMİYORUM  ÖYLE   ÜSTÜNÜ BİR BEZLE ÖRTÜP 15. DAKİKA BEKLETİYORUM .) SANKİ BEKLEYİNCE  DAHA YUMUŞAK  OLUYOR  GİBİ .