18 Şubat 2012 Cumartesi

Portakallı Çikolatalı Kek -2

TARİF NO:98
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Heden ve Mutfağından Haberler'i  tıklayabilirsiniz.

BU GÜN MUTFAĞIMDAKİ MİS KOKULAR BU GÜZEL KEKTEN GELDİ.PORTAKAL VE ÇİKOLATANIN GÜZEL UYUMUYLA HARIKA VE YUMUŞACIK BIR KEK OLDU.BU GÜZEL KEKİ ''Çay Kahve Bahane Etkinliği,tombultarifler ELİFE'' GÖNDERİYORUM./
Malzeme.
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su baradğı sıvı yağ
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
1 paket istenilen çikolata kırığı
1 paket karbonat
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 adet portakalın suyu ve istenilen tatlı oranına göre şeker
2 çay kaşığı nişasta
Yapımı.
Bütün malzemeyi karıştıralım ve kek kalıplarına paylaştıralım.180 derece fırında 20 dk pişirelim.1 adet portakalın suyunu ve nişastayı karıştırıp jöle kıvamı pişireli. portakal ekşi ise şeker ekleyelim.Fırından çıkan keklerimiz bıraz soğuyunca bır fırçayla jölemizi üstlerine sürelim.
Afiyet Olsun.

Haşhaşlı Pudingli Pasta

TARİF NO: 97
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Ferkay'ı  tıklayabilirsiniz.


Her taraf yine karlı ama biz yine kara karşıdan bakıyoruz. Karlı yerlerin çilesini gördükçede böylesi daha iyi diyorum. Hele ki -40 larda olanları gördükçe şükür diyorum..
Pratik bir pasta tarifi ile geldim. Sevgili Cali de görmüştüm denedim çok beğenildi. Pastamı Çay kahve bahane etkinli için Sevgili ELİF e gönderiyorum. Kolay gelsin canım.



HAMURU:
375 gr un
1,5 bardak toz şeker (190 gr)
190 gr. margarin
bir fiske tuz
1 pk vanilya
1 yumurta
1 pk kabartma tozu

İÇ HARCI:
750 ml. süt
2 paket vanilyalı puding
4 yem. kaşığı kum haşhaş

YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım.
Hamurun 1/4 ayıralım. Ayırdığımız parçayı buzluğa koyalım.
Hamuru yağlanmış 26 cm lik kelepçeli kalıba kenarlarını 3 cm. kadar yükselterek yayalım.
Buzdolabında bekletelim.
Bu arada iç malzemeyi hazırlayalım.
Bir tencereye puding, süt ve haşhaşı alarak sürekli karıştırak pudingi pişirelim.
Ocaktan alıp 5 dk. bekleyip çemberdeki hamurun üzerine yayalım.
Üzerine buzluktaki hamuru rendeleyelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarıncaya kadar pişirelim.

Elmalı Tart

TARİF NO:96
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek istersenizCanım Çekti Pişirdim'i  tıklayabilirsiniz.

Tarifimi güloanne ve tombul tarifler arkadaşlarımın etkinliklerine gönderiyorum..

MALZEMELER:
100 gr. tereyag
1/2 su bardagı şeker
1/4 su bardagı pudra sekeri
2 yumurta
3 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un


ÜZERİ İÇİN:
3 adet büyük boy elma
2 yemek kaşığı şeker 
tarçın



HAZIRLANIŞI:
Hamur için tereyag,seker ve pudra sekerini karıştırın.Yumurta ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.Un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan yumuşak bi hamur olusturun.Hamuru merdaneyle açıp tart kalıbına veya kelepçeli bi kalıba yerleştirin.Elmaların kabuklarını soyup ince ince doğrayın seker ve tarçınla karıştırıp tart hamurunun üzerine istediğiniz gibi dizin..175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin..

Bisküviden Kolay Truffle

TARİF NO:95
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pompişçe Şeyler'i  tıklayabilirsiniz.



BİR TARİF - BİSKUVİDEN KOLAY TRUFFLE


                       Bu tarifimi sevgili tombul tariflere  çay kahve bahane etkiliğine gönderiyorum...






Yemek yapmayı ve yemeyi çok seven bir blogger olaraktan sizlerle bir tarifimi paylaşmak istedim..

Ben yıllık iznimdeyken ablama teyzemin kızları oturmaya gelecekti..Eeee tabi bensiz olmaz ablam beni de davet etti..Ben giderken elim boş gitmim dedim ve bu cicileri de aldım yanıma koştum ablişkoma....

Çok çok kolay bir tarif..
Akşam aile fertlerinize çayın yanına ikram edeceğiniz cici bici şeyler bunlar :)
Benim gibi tembel bir bloggerdan da fazlası beklenmez zaten :)

Neysecime çok konuşmadan geçiyorum tarif bilgilerine...





Malzemeler

500 gr pudra şekeri
2 kahve fincanı pudra şekeri   (isteğe göre azaltılabilir yada çoğaltılabilir)
Yarım paket margarin (125 gr)
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao veya saralle
İsteğe göre fındık fıstık ceviz
Süslemek için hazır pasta süsü,hindistan cevizi

Yapılışı 

Bisküvileri elinizle kırın robotunuz varsa kum haline gelene kadar robottan geçirin..
Margarini tavada eritin ılımaya bırakın
Pudra şekeri,kakao ve ılıyan margarini  büsküvilere ekleyin.
Sütü de yavaş yavaş ekleyip yoğurun...
Elinize eldiven geçirirseniz zorlanmazsınız..
Çünkü ele çok yapışıyor..
İsterseniz içine fındık,fıstık ve ceviz parçaları ekleyebilirsiniz..
Ceviz büyüklüğünde parçalar yapın..
Pasta süsüne,kırılmnış fıstık veya ve fındık parçalarına yada hindistan cevizine bulayıp süsleyin.
Kağıt muffin kalıplarına yada borcama dizebilirsiniz..
Buzdolabında bir iki saat bekletip afiyetle hüpletin :)


Fellah Köftesi (Sarımsaklı)

TARİF NO: 94
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Nane Maydanoz Sofrası'nı  tıklayabilirsiniz.


 Benim bildiğim Adana yöresinde yapılan harika bir lezzet. İster sarımsaklı yoğurt eşliğinde ister o bol sarımsaklı sosuyla yiyebileceğiniz,çay saatlerinin de vazgeçilmez tadı. Ben çok severim,her fırsatta da yaparım. Gerekli malzeme;
yarım kilo ince bulgur(düğü)
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı pulbiberi
1tatlı kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı irmik
tuz ve yoğururken ekleyeceğiniz için un (yaklaşık 4-5 kaşık)

      Sıcak suda ince bulguru şişirin ve salçaları baharatları özellikle irmiği ekleyip bir güzel yoğurun. Soğuk su ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan,özlü hale getirin fellah köftemizi. Minik minik yuvarlayın ve küçük parmağınızla ortasına bastırın.Yuvarlama işlemi biraz sıkıcı ama 3 tane yuvarlıyabilirseniz elinizde işiniz biraz daha kolaylaşabilir. Geniş bir tepsiye yuvarladığınız fellah köftelerini koyun. Sosu için gerekli malzeme;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
7-8 adet sarımsak rendelenmiş
      Küçük tencerede kaynatırken sosunu, fellah köftelerimizi de geniş bir tencerede kaynayan suda haşlayın.8-10 dk.kadar. Tabi bu suya bir kaç limon tuzu koyun dağılmasın diye,birkaç damla sıvıyağ ekleyin  yapışmasın diye.....ve sonuç muhteşem..... Afiyetle kalın tüm ziyaretçilerim ve mutlaka deneyin...

  Ayrıca bu tarifimi sevgili arkadaşlarım Güloanne veTombultariflere  gönderiyorum.

Pirinç Unlu Kek

TARİF NO: 93
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini  ve el emeği işlerini görmek isterseniz Ben, Oğlum ve Hobilerim'i  tıklayabilirsiniz.


pirinç unlu kek

değişik bir kek tarifi...
içerisinde pirinç unu olması bu keki daha bir leziz yapıyor ve normal keklere göre daha yoğun ve tadı bence daha güzel çokda doyurucu tavsiye ediyorum 
deneyin beğeneceksiniz...
tarifimi çay kahfe bahane etkinliğinin ev sahibesi sevgili tombul tarifleregönderiyorum... 

malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı  sıvıyağ
1 çay fincanı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket pirinç unu
1 adet limon kabuğu rendesi

Aldığı kadar un (kaşığı kaldırınca koyu akacak)

Üzerine:
Bal şerbeti (1 bardak su, bir tatlı kaşığı dolusu bal)

hazırlanışı:

*Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı şekerle birlikte mixerle 8-10 dakika çırpalım

*Yağ , süt ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım

*Un, kabartma tozu,kako,limon rendesi ,vanilyayı da ekleyelim yine kaşıkla karıştıralım

*Unu azar azar eklemeyi unutmayın birden dökmeyin sakın.

*yağlanıp şeker serpilmiş kalıba dökelim

*180 derecede kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirelim(yaklaşık 35-40 dakika)

*Soğuduktan sonra ters çevirince üzerine bal şerbetini dökelim ve hindistan cevizi ile süsleyelim..



Afiyet olsun..

Haşhaşlı ve Cevizli Burma

TARİF NO:92
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Zeymuran Cafe'yi  tıklayabilirsiniz.




HAŞHAŞLI VE CEVİZLİ BURMA


tarifi ve resımlerı alelacele hazırladım umarım hata yoktur daha sonra tekrar bakıp duzenleme getırecegım SU BILGISAYARIN BAŞINDAN KALK DIYOR HER YERIMI ISIRDI VALLA SİNİRİNDEN,HAŞHAŞLARI YAZIN KÖYE GITTIGIMIZDE RESIMLEMISTIM KEŞKE CICEK HALINDE IKEN DE RESIMLEYEBILSEYDIM OYLE GUZEL OLUR KI TARLALAR BU HALIYLE GORMENIZ LAZIM AMA İŞTE BAHAR DONEMINDE KOYDE OLMAK VAR AMA O ZAMAN DA BIZ GIDEMIYORUZ İNŞALLAH BIRGUN RESIMLEYIP PAYLAŞIRIM SİZLERLE haşhaşı yaşken yemesı de cok guzel olur beyaz sarı mor haşhaş türlerını gordum ve yedim cocukluk işte ben en cok haşhaş kabugunun içinden mor renklı haşhaş çıkınca mutlu olurdum ve daha büyük bir zevkle ve iştahla yerdim  tabii fazla yersenız karın ağrısından da duramazsınız o da ayrı konu
işte yumuşacık tel tel haşhaşlı ve cevizli burma yogurt ve süt bir arada
tarifimi 8 -22 şubat tarıhlerı arasında çay kahve bahane etkınlıgıne ev sahipliği yapan  http://tombultarifler.blogspot.com/ arkadaşıma gonderıyorum hadi kolay gele
malzemeler:
1  su bardağı süt
yarım su bardağı süt+yarım su bardağı su karışımı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
2 çorba kaşığı yogurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
alabildiği kadar un

iç malzeme:
haşhaş ezmesi
zeytınyagı
cevız içi(iri çekılmış)
bıraz tuz
haşhaş cevız mıktarı ıstegınıze bağlı ama ıllakı olcu dersenız 1 su bardağı haşhaşa yarım su bardağı zeytınyagını ekleyın kıvamına bakın kolayca surulebılecek akışkan bır kıvamda değilse bıraz daha zeytınyagı ekleyın
yag mıktarı haşhaş kolay surulebılecek mıktarda olmalıdır
üzerine:
süt ve yumurta sarısı karışımı


yapılışı:
 süt bir kabın içerisine konularak elı hafıf yakacak kadar ısıtılır içine şeker ve mayayı atıp mayayı ve şekerı erıttım
bır kaba un yumurta zeytınyagı yogurt tuz koydum karıştırdım mayalı süt karışımı eklenir sonra su sütkaarışımı ısıtılarak una eklenerek  ele yapışmayan elastık bır hamur yapılır 1 saat sıcak bır yerde agzı kapalı olarak mayalandırılır
hamuru pasta tabağı büyüklüğünde açılır yag cevız içi ve haşhastan olan karışımı hamurun uzerıne surdum dıger açılan pasta tabagı buyuklugundekı beze üzerine kapatılır tekrar haşhaşlı harçtan sürülür 2-3 parmak genıslıgınde şeritler kesilir
sonra elımize alarak bır ucunu sag bır ucunu sola cevırerek bükülür burulur
yaglı kagıt serılı tepsıye dizilir üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürülür
önce fırın 230 derecede ısıtılır burmaları fırına verdıkten 5-10 dakıka kadar sonra sıcaklıgı 170-180 dereceye getırdım pişirmeye devam edılır üzeri kızarınca fırından alınır
üzeri kızarınca frından cıkardım bır bez serılı kapalı bır kabın ıcerısıne alınır agzına bez kapatılarak kabın agzı kapatılır soguyunca servıs edılır
afiyet olsun...
haşhaş ezmesı nereden alınır nerede satılır bılmıyorum bana annem konyadan gonderıyor ama zannedersem marketlerde bulunuyor bız tız halınde alıp makınede cektırıyoruz zannedersem robotta da ogutulebılır dıye duşunuyorum hıc denemedım bana annem sağolsun cekılmıs halde gonderıyor