17 Şubat 2012 Cuma

Haşhaşlı Kek

TARİF NO:91
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Canboğazdan'ı  tıklayabilirsiniz.


HAŞHAŞLI KEK





HAŞHAŞLI SÜTSÜZ KEK


Haşhaşlı kek tarifimi Cay Kahve Bahane Etkinligi icin TombulTarifler'e gonderiyorum. Kolay gelsin arkadasim :)




MALZEMELER:
  • 3 yumurta (oda sicakliginda)
  • 1,5 su bardagi toz seker
  • 1/2 su bardagi(200 ml.lik) sivi yag
  • 1/4 su bardagi su (oda sicakliginda)
  • 2 su bardagi un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi mavi hashas





YAPILISI:
  1. Oncelikle yumurtalar ile sekeri cam bir kapta mikserle cirpiyoruz.
  2. Aycicek yagi ve suyu ekleyip biraz daha karistiyoruz.
  3. Baska bir kaba un, vanilin ve kabartma tozunu eliyoruz.
  4. Eledigimiz kuru malzemeleri yavas yavas kek hamurumuza ilave edip guzelce karistiriyoruz.
  5. En son mavi hashasi da koyup karistiriyoruz.
  6. Yagladigimiz dilimli kek kabina hamurumuzu bosaltip 175 derece ön isitma yaptigimiz firinda pisiriyoruz.


Vişneli Turta

TARİF NO:90
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mandalin Çıkmazı'nı  tıklayabilirsiniz.



Bu tarifi mutlaka bir köşeye yazın derim çünkü olmama, kabarmama ,denk düşmeme gibi bir ihtimal yok üstelik oldukça masrafsız bu tariften daha öncede değişik meyvelisini yapmıştım her meyveyle ayrı lezzet bulabileceğiniz pratik bir tarif....
Şeftalili  burada.....
Armutlu .burada...




Malzemeler :


3 yumurta
2 kahve fincanı şeker 
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya şekeri
125 gr margarin veya tereyağ
4 -5 fincan un ( yumurtaların büyüklüğüne ve unun cinsine göre değişiyor )
1 bardak dondurulmuş vişne veya çekirdekleri çıkarılmış taze vişve
Üzeri için 
Pudra şekeri



Yapılışı :


Yumurtaları şeker ile iyice çırpıyoruz ve eritip soğuttuğumuz margarin veya tereyağını ekliyip devam çırpıyoruz en son un,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştırıyoruz....

Yağlanmış tepsiye döküp üzerine vişneleri yerleştiriyoruz ... 

Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişiriyoruz...

Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz daha güzel görünüyor.
Afiyet olsun..............
Bu tarifimde sevgili Tombul Tarifler Elif'in ev sahipliğini yaptığı Çay Kahve Bahane Etkinliğine katılıyor arkadaşıma davetinde dolayı çok teşekkür eder kendisine kolaylıklar dilerim......

Mısır Unlu Muffin

TARİF NO:89
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Lezzetli Somunlar'ı  tıklayabilirsiniz.


Bu tarifimi Tombul Tarifler Çay Kahve Bahane Etkinliği'ne gönderiyorum..

Mısır ununu daha çok tuzlu çöreklerde kullanmayı seviyorum aslında ben. Fakat geçenlerde arkadaşımın kızına doğum tebriğine giderken öyle acilen tatlı bir şey yapmam gerekti ki, böyle bir tarif çıkıverdi ortaya..Pek de güzel oldu. Hafif tatlı, yumuşacık..Çayın yanına güzel oluyor ama ben kahveyle de çok yakıştırdım doğrusu. Tercih de keyif de sizin.. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
*************
3 yumurta
1 su bardağı şeker 
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ 
4 su bardağı mısır unu 
1 paket kabartma tozu 

Yapılışı:
***********
*Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Mısır ununu ve kabartma tozunu da ekleyip sıvı karışıma yedirin.
*Muffin kaplarına veya kalıbına paylaştırıp önceden ısıttığınız 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra kaplardan çıkarıp servis yapın.. 
*Mısır unu, glutenden fakir bir un türüdür, bu nedenle kolay maya tutmaz. En iyisi kabartma tozuyla kullanmaktır. İlla ki mayalı yariflerde kullanmanız gerekiyorsa, beyaz unla karıştırmanız ve hatta öncesinde mısır ununu kaynama noktasına gelmek üzere olan suyla ıslatıp şişirmeniz gerekmektedir. Böyle bir ekmek tarifini, yaptığımda mutlaka paylaşacağım sizinle..

Çokomel ve Puf

TARİF NO:88
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Doyumluk'u tıklayabilirsiniz.


Merhabalar..Çokomel tarifini  mutfakhatıraları.com dan aldım. Sadece glazürle kaplanmıştı tarifte, ben  renkli şekerlerle de  süsledim.Hem çokomel hemde puf oldular.  Sıcak ortamda muhafaza edilmemesini tavsiye ederim. Tarifte ufak tefek değişiklik yaptım. Orjinal tadı hissettiriyor. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.

Bu çokomel ve pufları Tombul Tarifler Çay Kahve Bahane etkinliğine  arkadaşım elife gönderiyorum.


Bisküvi malzemeleri:

100 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı pudra şekeri
kulak memesi yumuşaklığında yoğuracak kadar un

marshmallow için:
1 paket 75 g krem şanti
2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu toz jöle
1 çay bardağı kaynar su

üst süsleme.
renkli süsleme şekerleri
Dr.Oetker glazür çikolata

yapılışı:

  • Bisküvisi için verilen malzemelerle hamur yapılır ve buzdolabında 10 dk.bekletilir.
  • Daha sonra çok ince olmamak şartıyla açılıp çay bardağı ile daireler kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Önceden hafif ısıtılmış fırında 150 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilip soğutulur.
  • Marshmalow için, krem şanti sütle çırpılır. Tarifte süt miktarı azdı ben biraz arttırdım çünkü ilk yaptığımda bisküvilere marsmallow yetmemişti. Diğer yandan jöle kaynar suyla iyice karıştırılır, eritilir , soğutulur, krem şantiye eklenerek iyice mikserle çırpılır(1-2 dk.)
  • Sıkma poşetine düz uç takılır marsmallow doldurulup bisküvilerin üzerine sıkılır. 1-2 dk. buzdolabına koyulup bekletilir.(marsmallowlar çok sertleşmeden kaplamayı yapmak lazım)
  • Dolaptan çıkan puflarımızın üzerini  hindistan cevizi, renkli şekerler ve glazürle kaplayabilirsiniz.

sevgiler.............

Pizza -2

TARİF NO: 87
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gülayce-Hobilerim'i  tıklayabilirsiniz.

Bu tarifi "Çay,Kahve Bahane"Etkinliğine ev sahibeliği yapan Tombul Tarifler'e gönderiyorum .










MALZEMELER


Hamuru için:
Bir su bardağı ılık süt
Bir çay bardağı ılık su
Bir tatlı kaşığı kuru maya
İki yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ,aldığı kadar un


Üzeri için:
Ispanak
Sucuk 
Domates
Zeytin
Kültür mantarı
Kaşar peynir
Salça(bir yemek kaşığı)




Not:Üzeri için olan malzemeler evde ne varsa olur miktarı kendiniz tepsinize göre ayarlayın.Ben bu malzemeleri kullandım .


HAZIRLANIŞI
Hamur için gerekli olan malzemeler derin bir kapta karıştırılır  akışkan bir hamur elde edilir.Mayalanması için  üzeri kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir.Bu arada üzeri için olan malzemeler hazırlanır.Salça bir kase içersin de  (bir çay bardağı)su  ile karıştırılır.Pizzayı yapacağımız tepsi hafif yağlanır ince bir tabaka halinde hamur tepsiye dökülür,üzeri düzeltilir ve salçalı sos üzerine sürülür.Hazırlanan malzemeler üzerine serpiştirilir.Fırda pişirilir,pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpilir.Kaşar peynirler eriyinceye kadar tekrar fırına konulur .Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET  OLSUN 
Not:Bu hamur malzemesi ile orta boy iki tepsi pizza oluyor.

Nutellalı Kurabiye

TARİF NO:86
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Pasta Köşesi'ni  tıklayabilirsiniz.


Bu tarifimi birbirinden lezzetli tarifleri olan ve aynı zamanda ''Çay Kahve Bahane Etkinliği''ne av sahipliği yapan tatlı Elif'e gönderiyorum.Kolaylıklar diliyorum...



MALZEMELER


  • Yarım paket margarin                                                                    
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un(4 çay bardağı kullandım)
  • Kurabiyelerin ortası için nutella

YAPILIŞI
Bir kapta sadece margarini karıştırın sonra diğer malzemeleri ekleyip,biraz sert kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra bastırarak fırın tepsisine dizelim.Üzerini çatalla bastırdıktan sonra 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dk kadar pişirelim.Soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı nutella ile iki kurabiyeyi birleştirip servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN...




                      Kısacık bir not kurabiyelerimizde sahibini buldu :)))Umarım beğenmiştir:)))




Kuru Meyveli,Damla Çikolatalı,Cevizli Kurabiye

TARİF NO: 85
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Emel Mutfakta'yı  tıklayabilirsiniz.


Bu kurabiyeleri pişireli oldukca uzun zaman oldu. Arşivimde unutulmuş bir lezzet :)) Uzun zaman olmasına ramen lezzerini çok iyi hatırlıyorum, içerisindeki kuru meyveler, ceviz, damla çikolata birleşince ortaya çıkan lezzeti artık siz düşünün. Düşünemiyorum diyorsanız deneyin. Malzemeleriniz evinizde mevcutsa hazırlaması ve pişirmesi yarım saat. Çaydanlığa suyu koyun ve ocağınıza yerleştirin. Su kaynayana kadar kuru meyveleri minik minik doğrayın ve diğer malzemeleri hazırlayın. Çayı demleyin, kurabiyelerinizi yoğurun ve fırına verin. Bardaklarınızı ve serviz tabaklarınızı hazırlayın. Bu arada kurabiyeleriniz pişmiş olacaktır. Ben yaptım oldu :))


Kurabiyemin ek malzemeleri.



Malzemeler :

1 paket tereyağ. ( oda sıcaklığında.)
2 yumurta. ( normalde 2 yumurta sarısı kullanılıyor. ama ben tam yumurta koyuyorum.)
1 çay bardağı sıvı yağ.
7 yemek kaşığı tepeleme toz şeker.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.( isteğe bağlı.)
un. yarım kg kadar ( aşamalı olarak eklenecek.)

Ek malzemeler.

kuru incir.
kuru üzüm.
kuş üzümü.
kuru kayısı.
hurma.
çeviz.
damla çikolata.

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına koyalım ve elimizle iyice karıştıralım. Şeker erimeye başlayınca, un ve kabartma tozunu aşamalı olara ilave edelim. Yumuşak bir hamur elde edelim ve bu hamura ek malzemeler listesindeki malzemelerimizi ekleyelim, yoğuralım. Hamurumuzun kıvamı normalden yumuşak ise un eklemesi yapabiliriz. Normal kurabiye kıvamına gelen hamurumuzdan parçalar kopartalım ve yuvarlıyalım. Tepsimize aralıklarla dizelim.
 180C* Pembeleşene kadar pişirelim.


Kuru meyveli kurabiye.


Afiyet olsun.

Etkinliklere devam.
 Porselen demlik çay saati etkinliği  guloannemutfakta.blogspot.com ev sahibesi Gülten hanım.
Çay kahve bahane etkinliği tombultarifler.blogspot.com ev sahibesi Elif hanım.
her iki etkinliğede bol katılım diliyorum

Portakallı İrmik Helvası

TARİF NO:84
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak İncisi'ni  tıklayabilirsiniz.


Portakallı İrmik Helvası




En pratik tatlılardandır irmik helvası. Portakal suyu ve kabuğu ilave edince çok güzel ve değişik bir lezzet oldu. Herkese tavsiye ederim. Bu tarifimi ise Çay Kahve Bahane Etkinliği ev sahibesi olan tombultarifler.blogspot.com'a ve 72.Porselen Demlik ve Çay Saati etkinlik ev sahibesi olan guloannemutfakta.blogspot.com'a gönderiyorum. Yayınlarında başarılar diliyorum..

Malzemeler
2 Su bardağı irmik
2 portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmişve 1 portakalın suyunu içine sıkıcaz)
2,5-3  yemek kaşığı margarin
2-3 su bardağı süt

Şerbet için 
1,5 su bardağı su + 1,5 su bardağı toz şeker


Üzeri için
Hindistan cevizi ve Toz Şam Fıstığı

Yapılışı
* Genişçe bir tencereye margarini ve irmiği alalım iyice kavuralım.
* Portakal rendesini ilave edelim biriki karıştıralım.
* Ben şekerpare şerbetim kalmıştı onunla beraber süt ilave ettim çok güzel bir lezzet verdi ama siz sütü, şekeri ve suyu kaynatın helvaya yavaş yavaş ilave edin.
* Beş dakika karıştırın ocağı kapatın. 10-15 dakika dinlensin. Tart kalıbı kullanarak değişik şekillerde sunum yapabilirsiniz.
* Üzerine hindistancevizi ve toz şam fıstığı serpin  servis yapın.
* Afiyet olsun..