12 Şubat 2012 Pazar

Zerdeli Sütlaç

TARİF NO: 46
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Bir Kase Lezzet'i  tıklayabilirsiniz.


Duvardaki çatlaktan bakan fare, çiftlik sahibi ile karısının bir paket açtıklarını gördü.
 “İçinde yiyecek mi var?’”
Derken, bir baktı ki fare kapanı!!.. Hemen bahçeye koşup, alarmı verdi :
“Evde kapan var! Evde kapan var!
Tavuk gıdaklayıp , kafayı kaldırdı ve,
“Bay fare, bu sizin için ciddi bir sorun olsa da şahsen
Beni ilgilendiren bir tarafı yok ne yazık ki!…” dedi.
Fare dönüp bu sefer ,keçi


“Evde kapan var, evde kapan var”! dedi.
Keçiye konuyla ilgilendi ama, kendi hesabına
“Üzgünüm bay fare,vah,vah…Emin ol senin için dua edeceğim” dedi.
 Fare bu kez öküze yöneldi:
“Evde kapan var! Evde kapan var!” diye bağırdı nefes nefese.


Öküz: “Wow, Bay Fare, Senin için üzüldüm, ama burnumu sokacağım bir sey değil.”dedi.
Eee farenin de başını eğip, gitmekten başka çaresi kalmamıştı…
 Yalnızlık ve terkedilmişlik hisleri içinde,fare kapanı ile artık….tek başına başa çıkmaya çalışacaktı!.
O akşam evde, alışılmamış bir ses duyuldu. Sanki bir kapan, avının üzerine kapanmıştı.
 Sese koşan çifçinin karısı, karanlıkta kapana, zehirli bir yılanın kuyruğunu kaptırdığını görmemiş.
Yılan da onu ısırmıştı… Çiftçi karısını hastaneye koşturdu.
Karısı eve ateşli döndü… Eee ateşli insana ne verilir??
 Sıcacık bir tavuk çorbası!!!… Tavuk acilen pişirilmiş!
Ama kadın hala iyileşmiyormuş… Eee eş dost ahbap, gelince hasta ziyaretine.
 Çiftçi de sofraya Keçiyi çıkarmak zorunda kalmış!!!… Ama çiftçinin karısı iyileşmemiş;
 Ölmüş!!!…
Aman ne kalabalık gelmiş cenazeye, ne kalabalık!!! Bu sefer de misafirleri doyurmak için kesilen öküz olmuş….
Fareye de olup biteni deliğinin ardından seyretmek kalmış!….


Onun için “İLK BAKIŞTA” 
Seni ilgilendirmiyormuş gibi görünen bir dert,sıkıntı karşına çıkarsa… bir daha düşünün!!!… Birimiz tehdit altındaysak, hepimiz risk altında olabiliriz diye…


 Bu hayat denen yolculukta, birlikte yol almaktayız…
Birbirimizi kollayıp, güç ve güven paylaşmalıyız.
UNUTMAMAMALIYIZ. . . . . 
HEPİMİZ, BİRBİRİMİZİN HALI TEZGAHINDA HAYATİ ÖNEMİ OLAN İPLİKLERİZ !!!… 
ŞÖYLE YA DA BÖYLE, HAYATLARIMIZ BİRLİKTE DOKUNUYOR.
....................................................................................................

CANLARIM HAYIRLI GÜNLER
:))))))))))))))))
Nasılsınız iyisinizdir inşallah
Sizleri de çok özledim.
Bugün yazmam lazım dedim, bir kaç gündür yoğunduk ailecek.
Oğlum amaliyyat oldu , çok şükür iyi eve geldik.
Bu gün sizlerle, sütlü bir tatlı paylaşmak istiyorum.
Ben çoook severim.
Dün bir ara yaptım, resimledim.
Bloğumu unutmamam lazım.
Ne kadar yoğunluğumuz olsa da.


Allah sağlığımızı ve huzurumuzu bozmasın.
Bu aralar herkeze yetişemezsem kusuruma bakmayın.
Canlarım
Hem hafif , hem leziz, mükemmel
Hem çok pratik, çokta çıkıyor.
Tam bizim eve göre
Çok uzatmadan tarife geçelim.
Haydi bakalım , pamuk eller mutfağa
Tarif edelim
Afiyetle yiyelim
mmmmmmm mis



MALZEMESİ
SÜTLACI İÇİN
  • 1 Kahve fincanı pirinç pişirelim (3 de ikisi sütlacın 3 de biri zerdenin)
  • 7 Su bardağı süt
  • 1 Buçuk su bardağı şeker
  • 1 Vanilya
  • 3 Kaşık nişasta
  • 1 Kaşık tereyağ
ZERDESİ İÇİN
  • Yukarda ki pişen pirincin (3 de biri)
  • 1 Yemek kaşığı zerdeçal veya 1 dal safran
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 3 Su bardağı su
  • 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 Yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 Nescafe fincanı şeker
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 6 Tane karanfil
  • Bir çimtik tarçın
YAPILIŞI
  1. Tencereye süt,şeker, pirinç, nişasta koyalım koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
  2. Vanilya,tereyağ koyalım karıştıralım  kapatalım ve kaselere koyalım, soğusun.
  3. Zerdesi için bütün malzemeleri koyalım pişirelim.
  4. kıvamına bakalım, soğuyan sütlaçların üzerine koyalım.
  5. soğusun servis edelim.
NOT: Safran koyarsanız önceden suya ıslatın süzün koyun
AFİYET OLSUN CANLARIM
Tombul tarifler etkinliğine gönderiyorum.





Piyaz

TARİF NO:45
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek istersenizYöresel Yemek ve Örgü'yü tıklayabilirsiniz.


MALZEMELER:
1 su bardağı kuru fasulye
2-3 adet soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz, pulbiber, maydanoz ve sumak

YAPILIŞI:
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün pişirin ve süzün.
Bir kaseye soğanları yarım ay şeklinde, yani piyazlık doğrayın.
Kuru fasulyeyi, yağı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi, sumak ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
Yavaşça karıştırıp, tabağa alın.

Çikolatalı Rulo Pasta

TARİF NO:44
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gülün Mutfağı'nı  tıklayabilirsiniz.


Oğlum, gelinim ve küçük kızımın doğum günleri biribirine çok yakın bende ani bir kararla onlara bir pasta yapmak istedim farklı şeyler tasarlıyordum ama  hava şartları yüzünden dışarıyada çıkamadım evde  malzemelerim kısıtlı olduğundan ancak  bu pasta yı hazırlayabildim
 MALZEMELER:

6 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un ,
1 fincan kakao
1 fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
KREMASI:
4 bardak süt
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
6 kaşık şeker
vanilya 
ÜZERİNE
1 su bardağı süt 
1 paket kakao 25 gram
1 poşet kremşanti
keki ıslatmak için bir su bardağı portakal suyu
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkınca sıcakken kağıt yardımıyla rulo yapılıp bir süre soğuması beklenir.krema malzemeleriyle krema pişirilip ateşten alınır ılınması beklenir, ılık haldeyken açılan rulonun içerisine sürülür,  üzerine krem şantinin yarısı da sürülüp iyice yayılır, damla çikolata serpiştirilir tekrar rulo yapılır. Kalan krem şanti  üzerine sürülüp süslenir dolapta biraz bekletilip servis yapılır.

Hindistan Cevizli Pasta

TARİF NO:43
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak İncisi'ni  tıklayabilirsiniz.


Malzemeler
Kek için 
3  yumurta
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi
1/2 su bardağı sıvıyağ (yarım su bardağı)
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı su (yarım çay bardağı) 
2,5 su bardağı un 

Kreması için
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı mısır nişastası (yarım çay bardağı)
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için
1 paket krem şanti
1 çay bardağı fındık (iri çekilmiş)
Toz şam fıstığı

Muhallebili Milföy Tatlısı

TARİF NO: 42
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gülo Anne Mutfakta'yı tıklayabilirsiniz.


MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI


MALZEMELER
1 paket Milföy
MUHALLEBİ İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek kşğ un
3 yemek kşğ şeker
1 paket vanilya
25 gr margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
Milföy hamurların çözülmesini beklemeden  4 parçaya veya üç parçaya kesin önceden ısıtılmış 160 fırında 20 pişirip ve soğuması için bekleyin.
Muhallebiyi pişirin soğuduktan sonra kabaran ve araları  kendiliğinden açılmış milföylerin arasına muhallebiyi bir tatlı kaşığı ile istediğiniz kadar doldurun üzerine pudra şekeri eleyin
AFİYET OLSUN

Peynir Kremalı Vişneli Böğürtlenli Tart Pasta

TARİF NO:41
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Mutfak Notları'nı tıklayabilirsiniz.



malzemeler:
1yumurta
1türk kahve fincanı şeker
1fincan sıvı yağ
1fincan süt(soda ve yoğurtlada denedim onlarda harika oldular)
1paket vanilya
1/2 kabartma tozu(2 silme tatlı kaşığı geliyor bir paket)
2,5fincan un 


KREMASI:
1paket çilekli pasta kreması
1poşet şanti
1paket LABNEpeyniri
üzerine 1paket dr oetker meyveli sos


kek malzemesini karıştırıp kalıba boşaltıyoruz
kekimiz piştikten ve soğuduktan sonra krema ve şantiyi üzerindeki gibi hazırlıyoruz
dilerseniz üzerindeki süt miktarını biraz az koyun daha katı bi kremamız olsun
en son labneyide karıştırıp soğuyan kekimizin boş kısmını tamamen dolduruyoruz
üzerine vişne taneleri sıralıyoruz
meyveli sosu pişirip biraz ılıttıktan sonra vişnelerin üzerini tamamen sosla kaplıyoruz
ben pastadan iki tane yaptım ve sosum ikisinede yetti
dilerseniz tek tart için sosun yarısını pişirip kullanın kalan ziyan olmasın
















afiyetle kalın
tarifimi sevgili  arkadaşlarım  http://guloannemutfakta.blogspot.com/    ve http://tombultarifler.blogspot.com/   ye gönderiyorum
diğer tüm tart ve turtalar için BURAYA TIK TIK