9 Şubat 2012 Perşembe

Ispanaklı Peynirli Börek

TARİF NO: 32
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Yemek Sevdam'ı tıklayabilirsiniz.





ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

Malzemeler
- 4 adet yufka

İç Harcı İçin
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 150 gr sert ezine peyniri (lor peyniri de olur)
- Tuz, karabiber,pulbiber

Sosu İçin
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta

Üzerine
- Çörekotu, susam vb. 

Hazırlanışı

Öncelikle ıspanağımızı yıkayıp kalın kalın doğruyoruz. Sonra bir tavaya sıvıyağı koyup yemeklik doğranmış kuru soğanımızı kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine ıspanaklarımızı ekleyip, suyu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ispanaklar suyunu çekince, tuz ve baharatlarımızı atıp ocaktan alıyoruz. Harcımız biraz ılıyınca ezilmiş peynirimizi ekleyip karıştırıyoruz. Sosu için  süt, yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz. 

Fırın tepsisinin altını yağlayıp yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde seriyoruz. Yumurta fırçası ile yufkanın her tarafına sosumuzdan sürüyoruz. Sarkan yufkaları keserek, yufkanın üzerine seriyoruz. İlk ve son kat yufka hariç tüm yufkaları sererken mutlaka yufkaları büzüştürerek serin. Her kat yufkadan sonra sosumuzdan sürüyoruz. İki yufkayı bu şekilde serdikten sonra ıspanaklı iç harcımızı her tarafa eşit şekilde yayıyoruz. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde aralarını soslayarak harcın üzerine serdikten sonra en üste büzüştürmeden düz bir yufka serip kalan sosu tamamını üzerine döküyoruz. Pişirmeden önce bıçakla böreği dilimliyoruz. Üzerine çörekotu ve susam serpip 180 derece fırında üzeri kızaran kadar pişirip, dilimlediğimiz yerlerden tekrar keserek servis edebiliriz.

Ben ıspanaklı böreğin, ıspanağı kavrularak hazırlanmış olanını daha çok seviyorum. Diğerleri bana çiğ geliyor. Ayrıca peynir ilavesi de ayrı bir lezzet katıyor. Evde kalan kurumuş her türlü peyniri içine ilave edebilirsiniz. Hem değerlenmiş olur böylece. Afiyetle kalın. Sevgiler...

Pişmeyen Çilekli Cheesecake

TARİF NO: 31
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Deli Kız Pınar Mutfakta'yı  tıklayabilirsiniz.

MALZEMELER

- 2 paket yulaflı bisküvi
- 3 yemek k.eritilmiş tereyağ
- yarım su b.su
- 1 paket Dr.Oetker chesskek yap (kutu değil paket)
- 1.5 su b.süt
- 1 su b.yoğurt
- 2 paket Dr.Oetker çilek peltesi
- pelteyi pişirmek için 3 su b.su

YAPILIŞI

Bisküviler rondoda un gibi çekilip su ve yağ ile karıştırılır.
Su az gelirse biraz daha ilave edilir.22 cm.çapında kelepçeli
kalıba karışım yayılır.Üzerine poşet chesskek yap süt ve yoğurt
ile çırpılarak dökülür.En üste ise çilek peltesi su ile pişirilip
dökülür.1 gece buzdolabında bekletilir.

Zencefilli Yıldız Kurabiye

TARİF NO: 30
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Nane Maydanoz Sofrası'nı tıklayabilirsiniz.



MALZEMELER

                   Yarım paket oda ısısında margarin
                   1 çay bardağı sıvıyağ
                   1 su bardağı pudra şekeri
                   1 yumurta
                   2 tatlı kaşığı kakao
                   1 portakal kabuğu rendesi
                   1 çay kaşığı toz zencefil(ben tazesini rendeledim)
                   1 kahve fincanı damla çikolata
                   5-6 adet kıyılmış inci
                   1 su bardağı nişasta
                   1paket kabartma tozu
                   aldığı kadar un


                                                             
                                 YAPILIŞI

            Elde edilen hamurdan istediğiniz kalıpla şekil verip, yağlanmamış tepsiye koyun ve pişirin.Soğuduktan sonra benmari eritilmiş çikolatayla süsleyin.Sağlıcakla ve afiyetle kalın.

                      

Susamlı Simit

TARİF NO:29
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Benim Denizim'i  tıklayabilirsiniz.








Malzemeler:
1 Paket margarin (Elde eritilecek)
1 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı limon suyu (Yarısı su)
1 Paket kabartma tozu
1 Yumurta ( Sarısı içine beyazı üstüne)
Un
Üzerine Susam
Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklağında hamur elde edilir. Elle şekillendirilir veya merdane ile 1/2 cm kalınlığında açılır. Kalıplarla kesilerek Önce yumurta beyazına sonra bol susama batırılarak yağlanmış tepsiye dizilir.180' pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkartılarak soğumaya bırakılır.daha sonra servis yapılır....
 Kolay gelsin arkadaşlar...:)))))


Lokumlu Kurabiye

TARİF NO: 28
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sofra Keyfim'i  tıklayabilirsiniz.



MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin

1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
1çay bardağı pudra şekeri 
aldığı kadar un
lokum- ben güllü lokumla yaptım 
YAPILIŞI:
Hamur ele yapışmayacak kıvamda yoğurulur, istenilen büyüklükte parçalar koparılıp avuç içinde açtırılır içine lokum parçası konup kapatılır tekrar yuvarlanıp tepsiye dizilip 180 derecede pişirilir.Daha sonra üzerine pudra şekeri ekilip servis yapılır..
ben bir tane güllü lokumu ikiye böldüm iyi oldu kapatmakta zorlanmadım

Royal İcingli Kurabiyeler

TARİF NO:27
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Gülün Mutfağı'nı tıklayabilirsiniz.



 






 Malzemeler
1 adet yumuşatılmış tereyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
1yumurta{ sarısı içine  beyazı kremasına }
aldığı kadar un

YAPILIŞI
Tereyağ ile pudra şekerini  karıştırıp iyice birbirine yedirdikten sonra  yumurtayı katıp  karıştırıyoruz kabartma tozu , vanilya ve aldığı kadar unu katıp yoğuruyoruz hamuru
Kurabiye kalıplarıyla  kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 175 veya 180 derecede
pişirip soğutuyoruz.
 ROYAL KREMA İÇİN
1 yumurta akı
1-2 damla limon suyu
200 gram pudra şekeri
gıda boyası
yumurta akının üzerine pudra şekerini  döküp mikserle koyu bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz, ve limonsuyunu katıp karıştırıyoruz  istediğimiz renklerde renklendirip hazırladığımız kremayı kağıttan kestiğimiz huni şeklindeki torbaya koyup kurabiyeleri resimlerdeki gibi süslüyoruz .

Haşhaşlı ve Kivili Kremalı Pasta

TARİF NO: 26
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sabah Kahvesi'ni  tıklayabilirsiniz.



:HAŞHAŞLI VE KİVİLİ KREMALI PASTA::

Kek İçin Gerekli Malzemeler :
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un (kabartma tozu ve unu birlikte eleyin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mor haşhaş

Keki Islatmak İçin :
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet kivi (robotta çekilmiş)
1 su bardağı su

Süslemek İçin :
4 -5 adet kivi (soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Yumurtaları ve vanilyayı karıştırma kabının içinde köpürene kadar (2 -
3 dakika) çırpıyoruz.Sonra şekeri ilave edip 6 - 8 dakika kadar
karıştırıyoruz.
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu koyup beraber eliyoruz ve kek
karışımının içine ilave ediyoruz.
En son haşhaşı da kek karışımına ilave ettikten sonra kekimizi dibini
sıvı yağla hafif yağladığımız yuvarlak büyük borcama döküyoruz.
Soğuk fırına koyduğumuz keki 160 - 170 derecede 35 - 40 dakika kadar
pişiriyoruz.
Not:: Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi sizin kendi fırın
ayarlarınıza göre değişiklik gösterebilir.
Size naçizane tavsiyem ; daha önce fırınınızda kek yapıp da memnun
kaldıysanız bu keki de yine aynı sıcaklık ve sürede pişiriniz.

Kekimiz piştikten sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz.Krem şantiyi
sütle birlikte çırpıp koyulaştıktan sonra buzdolabında 5 dakika kadar
bekletiyoruz.Bu arada kivilerimizi yıkadıktan sonra soyup bir tabağa
dilimliyoruz.
Bu işlemleri bitirdikten sonra (tülbent oyası yaparken kullandığımız)
naylon iple veya uzunca bir bıçakla kekimizi ortadan ikiye
bölüyoruz.Böldüğümüz kekin yarısını servis tabağına alıyoruz ve keki
ıslatmak için şeker, kivi ve suyu rondo da iyice çırpıyoruz.Ve bu
sosla keki ıslatıyoruz.üzerine önceden hazırladığımız krem şantinin
bir kısmını yayıyoruz ve dilimlediğimiz kivileri koyup kekin öteki
yarısını üstüne kapatıyoruz.Aynı şekilde üste koyduğumuz kekin diğer
yarısını da ıslatıp krem şanti ve kivi dilimleri ile süslüyoruz.
Pastamızı bir gece buzdolabında bekletip öyle ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun