9 Şubat 2012 Perşembe

Haşhaşlı ve Kivili Kremalı Pasta

TARİF NO: 26
Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Sabah Kahvesi'ni  tıklayabilirsiniz.



:HAŞHAŞLI VE KİVİLİ KREMALI PASTA::

Kek İçin Gerekli Malzemeler :
5 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un (kabartma tozu ve unu birlikte eleyin)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mor haşhaş

Keki Islatmak İçin :
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet kivi (robotta çekilmiş)
1 su bardağı su

Süslemek İçin :
4 -5 adet kivi (soyulmuş ve dilimlenmiş)
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

YAPILIŞI:
Yumurtaları ve vanilyayı karıştırma kabının içinde köpürene kadar (2 -
3 dakika) çırpıyoruz.Sonra şekeri ilave edip 6 - 8 dakika kadar
karıştırıyoruz.
Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu koyup beraber eliyoruz ve kek
karışımının içine ilave ediyoruz.
En son haşhaşı da kek karışımına ilave ettikten sonra kekimizi dibini
sıvı yağla hafif yağladığımız yuvarlak büyük borcama döküyoruz.
Soğuk fırına koyduğumuz keki 160 - 170 derecede 35 - 40 dakika kadar
pişiriyoruz.
Not:: Sıcaklık derecesi ve pişirme süresi sizin kendi fırın
ayarlarınıza göre değişiklik gösterebilir.
Size naçizane tavsiyem ; daha önce fırınınızda kek yapıp da memnun
kaldıysanız bu keki de yine aynı sıcaklık ve sürede pişiriniz.

Kekimiz piştikten sonra bir süre soğumaya bırakıyoruz.Krem şantiyi
sütle birlikte çırpıp koyulaştıktan sonra buzdolabında 5 dakika kadar
bekletiyoruz.Bu arada kivilerimizi yıkadıktan sonra soyup bir tabağa
dilimliyoruz.
Bu işlemleri bitirdikten sonra (tülbent oyası yaparken kullandığımız)
naylon iple veya uzunca bir bıçakla kekimizi ortadan ikiye
bölüyoruz.Böldüğümüz kekin yarısını servis tabağına alıyoruz ve keki
ıslatmak için şeker, kivi ve suyu rondo da iyice çırpıyoruz.Ve bu
sosla keki ıslatıyoruz.üzerine önceden hazırladığımız krem şantinin
bir kısmını yayıyoruz ve dilimlediğimiz kivileri koyup kekin öteki
yarısını üstüne kapatıyoruz.Aynı şekilde üste koyduğumuz kekin diğer
yarısını da ıslatıp krem şanti ve kivi dilimleri ile süslüyoruz.
Pastamızı bir gece buzdolabında bekletip öyle ikram ediyoruz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorum var